AcasăȘTIRI EXTERNEViii pot vorbi cu morții la înmormântări / Viitorul funeraliilor a sosit...

Viii pot vorbi cu morții la înmormântări / Viitorul funeraliilor a sosit cu această tehnologie

Viii pot vorbi cu morții la înmormântări / Viitorul funeraliilor a sosit cu această tehnologie / Foto: printscreen

Un startup din SUA dezvoltă o „experiență video conversațională holografică” care le permite celor în doliu să aibă conversații cu morții. Ideea de a conversa cu persoanele în doliu la propria înmormântare poate părea ca un scenariu din ultimul episod din Black Mirror.

Dar ar putea deveni realitate, grație unui startup din Los Angeles, care a dezvoltat o „experiență video conversațională holografică”. Compania StoryFile creează o clonă digitală a subiectului prin utilizarea a 20 de camere sincronizate pentru a-l înregistra răspunzând la o serie de întrebări.

Inteligența artificială și holograme

Experții procesează apoi imaginile, etichetează clipurile și le folosesc pentru a antrena o inteligență artificială  care poate oferi răspunsuri la aceste întrebări în limbaj natural.

 

Produsul finit este apoi încărcat pe platforma StoryFile, cu care se poate interacționa și după ce persoana în cauză a decedat.  Cei care participă la înmormântarea acestuia pot apoi să vorbească cu persoana iubită, deoarece tehnologia creează iluzia unei conversații în timp real.

Anul trecut, compania a lucrat cu actorul William Shatner din Star Trek pentru a crea o hologramă cu el însuși, despre care a spus că va ajuta la „păstrarea memoriei și moștenirii sale pentru generațiile viitoare”, scrie Daily Mail.

Unul dintre primii utilizatori ai tehnologiei a fost Marina Smith – mama directorului general al StoryFile, Stephen Smith – care a murit în iunie, la vârsta de 87 de ani. Smith a declarat: „Mama a răspuns la întrebările rudelor îndurerate după ce acestea au asistat la incinerarea ei”. „Lucrul extraordinar a fost că a răspuns la întrebările lor cu noi detalii și onestitate”

„Oamenii se simt încurajați atunci când își înregistrează datele. Cei în doliu ar putea obține o versiune mai adevărată a persoanei dragi pierdute”. Doamna Smith a trăit o viață de filantropie, ajutând persoanele nevoiașe din zonele subdezvoltate din Marea Britanie și din lume prin voluntariat și prin înființarea unei organizații non-profit.

În 1978 a cumpărat o fermă abandonată în Nottinghamshire, pe care ea și soțul ei au transformat-o inițial într-un centru creștin de conferințe și retragere. Cu toate acestea, în 1995 au transformat-o în Centrul Național al Holocaustului, care rămâne singurul muzeu din Marea Britanie dedicat educației despre Holocaust. Marina Smith a fost distinsă în 2005, în cadrul listei de onoruri de Anul Nou a Reginei, pentru serviciile aduse memoriei și educației privind Holocaustul.

Discurs la propria înmormântare

În ianuarie, ea a petrecut mai multe ore, pe parcursul a două zile, înregistrând răspunsurile la întrebările  Storyfile, folosind o cameră web și calculatorul său. La înmormântarea sa, care a avut loc la Babworth la 29 iulie, holograma sa a putut să țină un discurs despre viața și spiritualitatea sa și să vorbească cu cei dragi.

Stephen Smith a adăugat: „Ceea ce a foßst cel mai valoros pentru mine, ca fiu al ei, a fost faptul că mama mea a fost pregătită să răspundă la întrebări despre copilăria ei timpurie.Aceasta a inclus subiecte dificile, cum ar fi divorțul părinților ei și viața de imigrant din India”.

Lansat în 2017, programul StoryFile a fost inițial destinat să păstreze poveștile supraviețuitorilor Holocaustului și ale altor personalități istorice, înainte de a fi folosit la înmormântări. O persoană care dorește să creeze un StoryFile va alege mai întâi subiecte despre care crede că prietenii și familia sa vor dori să o întrebe, cum ar fi relațiile sau secretele din copilărie.

Apoi va răspunde la 75 de întrebări dintr-o bancă de 250.000 de întrebări potențiale cu răspunsuri video de două minute, care pot fi transformate în imaginea lor digitală. Aceasta nu pune cuvinte în gura individului, ca un video deepfake, dar dacă nu are un răspuns, holograma îl va încuraja pe cel ce întreabă să întrebe altceva.

Tehnologia StoryFile a fost pusă la dispoziția publicului începând din această săptămână în Marea Britanie la prețul de 39,99 lire sterline.

author avatar
Tudor Borcea
621 afisari

3 COMENTARII

  1. Unii au stat prea mult timp cu capul in jocuri pe calculator si realitate virtuala ca au uitat ce este real. Daca li se ia curentul intra in depresie si mor de spaima

  2. nu putea lipsi „Holocaustul” din articol..adevărul e că neamul ales a fost holocaustizat pană la moarte prin masturbare de niste naziste/nazisti sadice. doar când mă gândesc la Anne Frank imi dau lacrimele..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger