AcasăȘTIRI EXTERNEVietnamul atacă SUA cu mașini electrice. Primul lot de vehicule, expediat pentru...

Vietnamul atacă SUA cu mașini electrice. Primul lot de vehicule, expediat pentru clienții americani

Vietnamul atacă SUA cu mașini electrice. Primul lot de vehicule, expediat pentru clienții americani / Foto: Facebook

Producătorul de vehicule electrice din Vietnam, VinFast, a declarat, vineri, că a expediat primul său lot de 999 de mașini în Statele Unite, parafând o ofertă pentru a dezvolta un centru de producție auto în țara din Asia de sud-est pentru piețele din America de Nord și Europa.

 

Se așteaptă ca primele mașini să fie predate clienților până la sfârșitul lunii decembrie, a precizat compania.

Directorul executiv al VinFast, Le Thi Thu Thuy, a declarat că o parte din SUV-urile electrice VF 8 care vor fi livrate vineri vor fi trimise către serviciul american de abonament auto Autonomy, dar majoritatea vor ajunge la cumpărătorii cu amănuntul care au comandat mașina.

O primă fabrică în Carolina de Nord

În egală măsură, Thuy a declarat că VinFast se așteaptă să fie în măsură să livreze un al doilea lot de mașini în SUA, prima sa piață de export, în jurul lunii ianuarie.

VinFast este în curs de a construi o fabrică de mașini electrice în Carolina de Nord, cu o capacitate inițială planificată de 150.000 de vehicule electrice pe an, care așteaptă aprobarea finală de reglementare din partea oficialilor locali, informează The Business Times.

Thuy a declarat că societatea se așteaptă să înceapă producția la fabrica din Carolina de Nord din iulie 2024 și că vehiculele electrice construite acolo se vor califica pentru stimulente, în conformitate cu termenii Legii privind reducerea inflației (IRA) semnată de președintele american Joe Biden.

VinFast a participat  la Salonul Auto de la Los Angeles 2022 (LAAS 2022), în perioada 17-28 noiembrie, unde a prezentat patru modele de vehicule electrice.

După o intrare explozivă pe piață, în 2021, VinFast dorește să devină un nume cunoscut iar constructorul auto își propune să se extindă la nivel global.

VinFast este grupul auto al celui mai mare conglomerat din Vietnam, Vingroup, care își propune să creeze o „viață mai bună pentru oameni” prin tehnologii, servicii și întreprinderi sociale durabile.

Vingroup se ocupă de aproape orice, de la vehicule electrice și scutere electrice până la tehnologii de baterii pentru vehicule electrice și soluții de stocare. Vingroup deține chiar și terenuri de golf și spitale.

author avatar
Tudor Borcea
572 afisari

6 COMENTARII

  1. Vietnam este o tara francofona iar VinFast este realizata 100% cu utilaje, roboti si tehnologie nemteasca, de unde si pretul, costa putin mai ieftin decat una europeana.

  2. ATENȚIE, ROG ADMINSTRATORII ȘI IT-IȘTII DE PE SITE SĂ RAPORTEZE LINKUL CATRE POZA CU PORNOGRAFIE INFANTILĂ ȘI PEDOFILIE PUS DE BOLNAVUL PSIHIC ȘI PEDOFIL *BARBU GHE* LA ARTICOLUL CU EOLIENELE!
    (**POZA CU MINE ȘI NEPOTUL MEU ÎN ANII 90**)
    SE POATE AFLA IP-UL FOARTE SIMPLU, CA SĂ FIE AMENDAT ȘI TRIMIS LA PUȘCĂRIE ACEST GUNOI PEDOFIL!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger