AcasăȘTIRI EXTERNEViermi și insecte în meniul elevilor din Olanda! Școlile servesc doar prânzuri...

Viermi și insecte în meniul elevilor din Olanda! Școlile servesc doar prânzuri fără carne

viermiViermi și insecte în meniul elevilor din Olanda! Școlile servesc doar prânzuri fără carne / captură video

Sute de școli din Țările de Jos oferă acum prânzuri care conțin viermi de făină și insecte, ca înlocuitor durabil al cărnii.

Aceasta face parte dintr-o campanie de conționare pentru normalizarea mâncatului de insecte. Așa numita campanie „Taste Mission Adventurous Proteins” a fost dezvoltată de grupul Dutch Food Week și Wageningen University & Research.

Elevii din Țările de Jos au încercat prânzul cu viermi și insecte

Scopul campaniei este de a comportament în rândul copiilor pentru a accepta hrana durabilă. Primii copii care au încercat preparate cu viermi și insecte sunt elevii unei școli primare din Zwolle, potrivit bakithehammertcw.wordpress.com.

La început aceștia au ezitat să bage în gură mâncarea care conține viermi de făină. Unii le-au băgat cu grijă în fură, dar pe măsură ce papilele gustative descoperă gustul, fețele copiilor se luminează: „Are gust de nuci”, spun ei.

Nu s-au servit preparate doar din viermi de făină. Elevii de clasa a VII-a au putut să guste și mâncărurile făcute cu viermii rădăcinilor și alte insecte.

Această campanie mondială de consum de insecte este doar o fațetă a marii resetări, legată de încercarea de a forța fermierii să reducă emisiile de metan.

Viermii de făină au devenit aliment în UE

Fermierii olandezi au organizat numeroase proteste împotriva politicii guvernului de a reduce cu 30-70% folosirea azotului în agricultură și zootehnie, ducând în acest fel la închiderea a circa 30% din fermele din țară.

Protestatarii fac apel la blocarea depozitelor de unde se aprovizionează supermarketurile. Oricum, protestele au provocat pierderi de zeci de milioane de euro lanțurilor de supermarketuri.

La începutul acestui an, când guvernul olandez încerca să-i convingă pe fermieri să renunțe la agricultură (o politică aplicată și de guvernul de la Londra), Comisia Europeană anunța că a autorizat scoaterea pe piață ca aliment a celei de a treia insecte, Acheta domesticus, greierele de casă. Noul aliment constă în varianta înghețată, uscată sau pulbere a greierelui de casă.

Se intenționează să fie comercializat ca snack sau ca ingredient în anumite produse alimentare. În plus, Comisia a autorizat pentru a doua oară scoaterea pe piață sub forma înghețată, uscată sa pulbere a viermelui galben, tot ca nou produs alimentar”. A treia insectă autorizată de UE ca aliment este lăcusta călătoare.

author avatar
Andreea Vlad
7.882 afisari

18 COMENTARII

  1. Desfranata Europei, Olanda, aplica pasa cu pas agenda. Urmatorul pas (cand nu va mai fi faina) o sa fie viermii de cadavru.

  2. Am vazut la tv ca evreii fabrica carne vegetala in cantitati industriale cateva tone zilnic dar la pret de 3 ori mai mare decat carnea de animal
    Gustul e identic ,nimeni nu poate face diferenta atunci cand o gusta
    Viitorul suna bine ,as prefera asa ceva decat insecte si viermi

  3. CE VA SPUNE „SALAM CU SOIA „??, sau nici o masa fara peste ?, astea erau lozincile prin anii 80 !, iar pentru asta in 89 l-au acuzat pe Ceausescu de genocid !!,
    azi URSULA va cere sa mancati viermi de faina greieri de casa ! si inloc sa protestati sa va scandalizati macar taceti ca porcii in papusoi !.
    Nici macar nu ganditi ,iar asta e cel mai rau ! ,viermi de faina ?, cata faina trebuie sa strici ca sa cresti 100 grame de viermi ?,e pregatit organismul uman pentru a digera viermi sau greieri ?. Condimentand un rahat orcand ii schimbati gustul si mirosul !,asta-i viitorul 2 ????.
    V-ati intrebat vrodata cati viermi sau greieri au mancat URSULA & CO pana azi ??, dar va impune sa va schimbati alimentatia si stilul de viata ca ei sa traiasca asa cum viseaza !.
    Daca v-ati lamurit ce v-a facut Ursula cu cele 120 milioane de vaccinuri (care nici nu erau testate privind stoparea contagiozitatii virusului ) ,acele sute de milioane de euro aruncate pe niste ZOI !,atunci poate va este clar de ce va cere sa mancati viermi si grieri !.
    Pe cand vom vedea un proces international pentru pedepsirea capilor UE pentru genocid ??

    • Nu mai iese nimeni.Oricum Tarile de Jos ar fi bine sa ramana jos si sa ne lase n pace.Acolo se inoculeaza mereu produsele minunatei resetari…

  4. Parca ni se garanteaza libertatea de catre UE.De a hotari cu ce ne imbracam, unde dormim, ce mancam, ce bem, libera ciculatie, de a munci unde dorim…
    UE trebuie sa faca cel putin un sondaj de opinie ca sa nu aiba surprize neplacute din partea cetatenilor UE.

    • Oricum e un abuz aspura copiilor.Copii nu au gustat ca au dorit ci au mancat de foame, doar erau la scoala si alte surse de mancare nu aveau.

  5. Trei generatii au trebuit sa treaca, cu un trai bun si multe liberatati ca un popor ca olandezi sa decada in halul asta.

  6. Cel mai prost popor din Europa sunt Olandezii urmati de Germani… daca nu ar avea bani si nu ar fi furat alte popoare ar fi vai de steaua lor…

  7. Care e scopul cresterii viermilor in locul animalelor. Oare chiar au inebunit??? Eu cred ca raspunsul e putin mai profund. Sa zicem ca de maine toti vor traii in buncar din cauza unui cataclism. Ce pot cultiva sub pamant care sa fie sustenabil si sa se poata regenera? Vaci, cai, porci? De ce faceau austriecii pregatiri pt o pana globala de curent? Nu cumva acolo se va ajunge? Viitorul e cum spune in biblie si conducatorii stiu asta. Potutem manca si rahat nu interedeaza pe nimeni important e sa nu dispara specia umana pana trece cataclismul oricare ar fii ala, meteorit, nucleare etc

  8. Eu cred că sorșisto-globaliștii deja mănîncă și căcat, dar (încă) nu o spun 😂😂😂

  9. Mâncati fir-ati-ai dracu CHITINA până faceți cancer de stomac! Ca Nazista de Ursula mananca friptură! Asa ati facut si cu vaccinul in loc sa protestati, acum crapati ca muștele toamna! Ma bucura faptul că mai sunt oameni care refuză așa ceva! Ei vor fi eroii supraviețuitori ai cretinilor astia.Restul sunt bolnavii lumii ăștia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger