AcasăȘTIRI EXTERNEViena îşi menţine veto-ul faţă de aderarea României la Schengen! Anunț oficial...

Viena îşi menţine veto-ul faţă de aderarea României la Schengen! Anunț oficial din Austria

Austria îşi va menţine veto-ul faţă de aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen până când va observa o „scădere susţinută” a numărului solicitanţilor de azil, a declarat ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg.

„Ceea ce este important pentru noi, ca să fiu cât se poate de sincer, este ca numărul (migranţilor) să coboare şi să fie o scădere susţinută”, a precizat ministrul Schallenberg, conform Politico.

Ministrul austriac de externe, semnal de avertizare către Bruxelles

El a descris veto-ul austriac drept un „semnal de avertizare” către Bruxelles, ce „trebuie să înţeleagă că, atunci când avem peste 100.000 de cereri de azil în 12 luni, este dificil pentru noi, Austria, să lăsăm pur şi simplu acest sistem disfuncţional să meargă mai departe”.

Şeful diplomaţiei austriece a refuzat să dea un orizont de timp pentru o ridicare a acestui veto, dar a apreciat că, în condiţiile în care sosirile migranţilor ilegali continuă să crească, ieşirea din acest impas nu se întrevede pe termen scurt.

El a mai spus că guvernul de la Viena este încurajat de „planul de acţiune” al UE pentru consolidarea controalelor la graniţe şi accelerarea procedurilor de azil, însă este nevoie de mai multe progrese.

Alexander Schallenberg vrea să vadă o scădere a cererilor de azil

„Ca ţară situată în inima Europei, Austria este o mare beneficiară a spaţiului Schengen şi dorim ca el să funcţioneze”, a subliniat ministrul austriac.

Schallenberg a refuzat să indice un termen pentru ridicarea obiecţiilor Austriei asupra extinderii Schengen, dar cum sosirile de refugiaţi continuă să crească – agenţia de azil a UE a înregistrat în ianuarie o creştere de aproape 60% de la an la an – o rezolvare a impasului privind Schengen pare imposibilă pe termen scurt, scrie Politico.

author avatar
Andreea Vlad
373 afisari

15 COMENTARII

 1. La chilotarii astea “cica culti” gestul armatei romane de acum 90 de ani , care le-a tras-o peste cur, lor si imperiului austo-ungar , a fost zguduitor . Ca toti increzutii prosti , nu uita si nu iarta , adica apucatura unora cu doi neuroni . Incapabili, razbunatori si prosti ! Puneti -va iar perucile alea slinoase dar feritiva de romani !

 2. Ministrul de interne austriac n-avea ce căuta la București. Ne-am prelungit siguri, nechemați, umilința.

  Pe de altă parte ar trebui să nu mai treacă nimic din interesele Austriei, care să nu fie cenzurat de România. Dar absolut nimic. Hai că se poate!

  Să ajungă nenorociții de austrieci să se roage de noi să intrăm în Schengen și noi să ne mai gândim dacă nu e mai avantajos pentru interesele noastre să le mai punem tălpi!

 3. Zece ani Romania sa interzica taierea padur7ilor,sa impoziteze cum e legea ue la sursa afacerile si sa interzica marii comercianti sa fie off shore si nu vor mai gandi nici urmasii lui hitler asa!!!

 4. Reactie imperiului austro- ungar!
  Tot iobagi am ramas!
  Din ce cauze?
  Simplu,jegurile ticaloase de pseudo politicieni analfabeti ne-au vandut,si inactiunea,indiferenta, ignoranta,rautatea,invidia,avaritie,prostia noastrá reprezintá PRINCIPALA CAUZA!

 5. Acum ori a fost curul prea gros, ori pupaturile prea fine, de nu s-au inteles. Ce-a crezut palinca de la interne ca face o fecioreasca cu ipochimenul si gata canta iodlere ??? NEIN MEIN „BRUDER”(sic). Doar dupa ce va cereti scuze ca ne-ati dat prea ieftin padurile si petrolul. De ce horincaru n-a cerut sa vie ei sa pazeasca poarta estica si sudica a imperiului si sa-i opreasca ei pe prietenii lui tanti Merkeloaie. Raspunsul ar fi fost de rasu plansu.

 6. Pai atunci sa le punem armata la graniti! Daca ei slabi la fire nervoasa a mintii profunde cred ca agii noștri tre sa le tie sama.

 7. Votați Bode pnl, aurescu pnl, ciolacu, caciu_ PSD…
  Trebuie f___ ta Austria, pe tir ce deține în România.
  Nici gazele de la fasole sa nu le ramana

 8. Eu zic ca si invers ar trebui lucrat.
  Tot ce vine din spatiul Schengen ar trebui controlat: de droguri, de trafic, de deseuri, de arme, sa vedem cat de sigur e spatiul asta si cat de corecte sunt vamile din spatiul asta.Si ar trebui sa facem si noi o statistica.

 9. Nu mai vizitați Viena. Nu merita! Nas pe sus și fond zero.
  Dați banii ptr Praga.
  Este frumoasă și oamenii sunt prietenoși cu romanii. Și corecți!
  Lăsați Viena ptr arabi și palestinieni.
  Va fi bine ptr ei.
  În paralel, frigeti tot ce e austriac…nu cumpărați, controlati-i, reclamati-i.
  Dar dur și mult.
  Sa simtă.
  Ei nu reacționează la vorbe ci la pierdere de bani.
  Arătați ca nu suntem iobagi.
  Încet, vor plati.
  Iar min de externe roman trebuie spart

 10. Ieri , a murit un șofer în tir, în timp ce astepta cca 15 ore.
  Realizare Austria!
  Dar, astea nu raman nepedepsite.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri