AcasăȘTIRI EXTERNEVIDEO. Un restaurant s-a prăbușit, în Mallorca. Mai mulți oameni au murit....

VIDEO. Un restaurant s-a prăbușit, în Mallorca. Mai mulți oameni au murit. Zeci de răniți/Imagini de la fața locului

sursa foto: X/TAG24 NEWS

Un incident cu urmări dramatice a avut loc într-una dintre cele mai populare destinații turistice: insula spaniolă Mallorca. Din păcate, sunt victime.

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 20 au fost rănite în urma prăbuşirii unui restaurant în insula spaniolă Mallorca, a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă din arhipelagul turistic Baleare, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Mai multe persoane, grav rănite

Din câte a precizat purtătoarea de cuvânt, mai multe persoane sunt grav rănite. Conform acesteia, printre victime se află mai mulţi cetăţeni străini. Nu au fost oferite, însă, mai multe detalii.

Răniții, transferați spre diferite spitale din Palma

Şapte dintre răniţi sunt în stare „foarte gravă”, iar nouă sunt în stare „gravă”, au precizat serviciile de urgenţă într-un mesaj postat pe platforma X. „Ei au fost transferaţi spre diferite spitale din Palma”, capitala insulei Mallorca, au adăugat sursele citate.

Insulele Baleare, situate în Marea Mediterană şi renumite pentru apele lor cristaline şi plaje, sunt a doua cea mai frecventată regiune turistică din Spania după Catalonia. Potrivit cifrelor oficiale, anul trecut, în 2023, au înregistrat peste 14 milioane de turişti.

Arhipelagul, din care Mallorca este insula principală, este foarte frecventat de turiştii germani şi britanici.

Tragedia, în zona turistică Playa de Palma

Tragedia s-a produs la sfârşitul zilei în zona turistică Playa de Palma, când „acoperişul unei clădiri cu două etaje” în care se afla un restaurant s-a prăbuşit, a explicat purtătoarea de cuvânt a serviciilor de urgenţă. E vorba despre o zonă ce este situată la sud de Palma.

Din câte se poate vedea din imaginile apărute pe rețelele de socializare, la faţa locului au fost trimise numeroase echipaje de pompieri, dar și mașini de la salvare. Ambulanţele au transportat răniţii la spital.

„A fost groaznic”

„A fost groaznic”, a declarat un pompier, potrivit sursei citate. Acesta a adăugat că la faţa locului a văzut oameni plângând şi ţipând în jurul dărâmăturilor.

Serviciile de salvare „continuă să intervină la faţa locului” pentru a verifica dacă mai sunt victime prinse sub dărâmături, au indicat acestea într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X.

Strada pe care se află imobilul a fost izolată de poliţie pentru a permite intervenţia salvatorilor.

Cauzele prăbuşirii acestui restaurant, situat pe strada Cartago din Playa de Palma, sunt momentan necunoscute, dar conform martorilor citaţi de presa locală, acoperişul imobilului s-a prăbuşit pe o parte a primului etaj, notează aceeași sursă. Restaurantul este situat pe faleză, pe un bulevard cu magazine şi locuri de agrement.

Mesajul premierului spaniol

Într-un mesaj pe reţeaua de socializare X, premierul spaniol a menționat că „urmăreşte îndeaproape consecinţele teribilului accident survenit pe Playa de Palma”.

Totodată, liderul socialist „a prezentat condoleanţe familiilor persoanelor decedate” şi a oferit „toate mijloacele şi efectivele necesare” din partea statului central pentru a ajuta autorităţile regionale în gestionarea acestui accident.

Preşedinta regiunii Insulele Baleare, Marga Prohens, s-a declarat „şocată de informaţiile primite despre accident” şi a transmis condoleanţe „familiilor celor patru persoane care şi-au pierdut viaţa în acest tragic incident”.

author avatar
Andrei Coman