AcasăȘTIRI EXTERNEVIDEO spectaculos cu momentul în care Gardienii Revoluției din Iran capturează două...

VIDEO spectaculos cu momentul în care Gardienii Revoluției din Iran capturează două nave grecești! / SUA, reacție de furie!

naveVIDEO spectaculos cu momentul în care Gardienii Revoluției din Iran capturează două nave grecești! / SUA, reacție de furie!

Grecia, susținută de SUA, cere Iranului să elibereze două petroliere grecești reținute de această țară. Statele Unite condamnă acțiunea nejustificată a Iranului și o consideră o „ameninţare la adresa securităţii maritime”, potrivit Departamentului de Stat.

Șefii diplomațiilor grec și american cer ca Iranul să elibereze imediat navele confiscate, încărcătura şi echipajele acestora, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Grecii și americanii cer Iranului eliberarea celor două petroliere

„Statele Unite sunt alături de Grecia, aliatul şi partenerul nostru NATO cheie, în faţa acestei confiscări nejustificate. Hărţuirea continuă de către Iran a navelor şi ingerinţa sa în libertăţile şi drepturile de navigaţie internaţionale reprezintă o ameninţare la adresa securităţii maritime şi a economiei globale”, a spus acesta.

Autoritățile iraniene transmit că echipajele celor două nave grecești se află la bord și sunt în stare bună.

Momentul în care Iranul reține cele două petroliere grecești

Iranul a anunțat, săptămâna trecută, că a reținut două petroliere grecești ca protest la confiscarea de către Grecia, în luna aprilie, la cererea SUA; a unei nave încărcată cu petrol iranian.

Experții consideră gestul Iranului drept răzbunare, deoarece Grecia a confiscat, în largul Insulei Eubeera, nava cargo rusească Pegas, ca urmare a sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei. Aceasta transporta 115.000 de tone de petrol.

author avatar
Andreea Vlad
1.044 afisari

6 COMENTARII

  1. Muslimii au procedat corect. Dacă redușii de țațichiși i-au ascultat pe amerloci, ghinion.

  2. REACTIILE LA POLITICA DE JANDARM A LUMII PROMOVATA DE AMERICANI INCEPE SA IA CONTUR !.
    CAND GRECIA S-A EXPUS ARESTAND NAVA INCARCATA CU PETROL IRANIAN ,LA CEREREA AMERICANILOR ,ERA DE ASTEPTAT REACTIA IRANULUI .
    COMERTUL MONDIAL NU POATE FI CONTROLAT DE INTERESELE AMERICANE !,IAR LEGILE INTERNATIONALE TREBUIE RESPECTATE DE TOTI !.
    DE CAND CHINA -RUSIA SI IRANUL S-AU ALIAT ,DE CAND TARILE (CHINA ,BRAZILIA ,RUSIA ,AFRICA DE SUD ,INDIA )AU O POLITICA COMERCIALA UNITARA ,DE CAND LA ACEASTA UNIUNE AU ADERAT SI ARABIA SAUDITA SI ARGENTINA ,BALANTA S-A DEZECHILIBRAT ,IAR CEI LA CARE LE FUGE TERENUL SUB PICIOARE SUNT AMERICANII.
    JOCUL S-A MUTAT IN ZONA ASIA PACIFIC .

  3. ne-am amintit de Kevin Costner si „water world”,
    Lumea apelor (Waterworld)
    1995 ‧ Acțiune/SF ‧ 2 h 15 min.
    Lumea apelor este un film științifico-fantastic post apocaliptic.
    (partea buna e aia cu „post-apocaliptic”)

  4. JIVINELE AMERICANE ,IMPREUNA CU NEMTII ,I AU FACUR PRAF PE GRECI, I AU RUPT IN CUR PE VREO DOUA SUTE DE ANI……

  5. Mai deunazi grecii au actionat piratereste cot la cot cu americanii si au pus gheara pe o nava cu petrol iraniana, petrol pe care americanii l-au furat incalcand tratalele internationale. Actiunea are si reactiune, grecii trebuie sa inteleaga asta. Si noi trebuie sa intelegem asta cand vandutii care ne conduc fac jocurile americane, deoarece Romania va avea de suferit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger