AcasăȘTIRI EXTERNEVIDEO| Israel a publicat imagini cu liderul Hamas din Gaza

VIDEO| Israel a publicat imagini cu liderul Hamas din Gaza

VIDEO| Israel a publicat imagini cu liderul Hamas din GazaVIDEO| Israel a publicat imagini cu liderul Hamas din Gaza/Sursa FOTO: news.sky.com

Armata israeliană a difuzat marţi, 13 februarie, pentru prima dată, o înregistrare video care îl arată, potrivit acesteia, pe liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinouar, într-un tunel pe 10 octombrie, la trei zile după atacul mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian.

Potrivit AFP, imaginile, în care Yahya Sinouar apare mergând printr-un tunel cu o parte a familiei sale, provin de la o cameră de supraveghere descoperită în cursul unei operaţiuni a forţelor speciale, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, în cadrul unei conferinţe de presă difuzate la televiziune.

Israel: „Îl vrem viu sau mort!”

Acesta este „rezultatul operaţiunii noastre, această operaţiune se va opri doar când îl vom captura mort sau viu”, a adăugat el.

Potrivit armatei, în înregistrare apare presupusul creier al atacului din 7 octombrie, care „a fugit împreună cu copiii săi şi cu una dintre soţiile sale, condus de fratele său Ibrahim Sinouar”.

AFP nu a putut verifica în mod independent autenticitatea acestei înregistrări alb-negru în care apare un tânăr conducând o femeie, trei copii şi un alt bărbat, prezentat drept Yahya Sinouar care nu a mai fost văzut de la atacul din 7 octombrie.

„Această înregistrare sau oricare alta nu este ceea ce contează cu adevărat. Importante sunt informaţiile pe care le colectăm şi care ne vor permite să-i găsim pe responsabilii Hamas şi pe ostatici”, a adăugat Daniel Hagari, fără a preciza locaţia în care au fost filmate imaginile.

Săptămâna trecută, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a afirmat că Yahya Sinouar a fugit şi merge „din ascunzătoare în ascunzătoare”, în timp ce forţele israeliene care avansează în sudul Fâşiei Gaza continuă să bombardeze Khan Younes, oraşul său natal.

Yahya Sinouar s-a alăturat Hamas în 1987, când grupul a fost fondat de influentul şeic Ahmad Yassine.

author avatar
Mihail Ioan