AcasăȘTIRI EXTERNEVIDEO cu momentul în care s-au ciocnit cele două trenuri, în Grecia,...

VIDEO cu momentul în care s-au ciocnit cele două trenuri, în Grecia, la viteza de 166 de km/h. Imagini cu un puternic impact emoţional

VIDEO cu momentul în care s-au ciocnit cele două trenuri, în Grecia, la viteza de 166 de km/h. Imagini cu un puternic impact emoţional

Tragedia de proporţii din Grecia, în urma căreia au murit 43 de persoane și alte câteva zeci au fost rănite, a fost surprinsă de camere de supraveghere din zonă.

Trenul de marfă care se deplasează spre Larissa și trenul de călători care a plecat din Atena se aflau pe aceeași linie, circulând cu o viteză de 166 km/h și nu au putut evita coliziunea.

O bilă de foc a cuprins calea ferată

Un tren de pasageri, care venea de la Atena cu 350 de oameni la bord, mulți dintre ei studenți care se întorceau din vacanță, s-a ciocnit frontal cu unul de marfă, plecat din Salonic.

S-au lovit la ieşirea dintr-un mic tunel pe deasupra căruia trece autostrada care leagă principalele două oraşe ale ţării. Impactul a fost feroce: mai multe vagoane au deraiat în câmp, iar trei dintre ele au luat foc.

Şeful gării Larissa, arestat

Şeful gării Larissa, care se ocupă de semnalizare, a fost arestat pentru omor din culpă şi neglijenţă, ministrul grec al Transporturilor a demisionat, în timp ce echipele de salvare continuă să caute supraviețuitori. În fața anchetatorilor, șeful de gară și-ar fi cerut scuze și ar fi recunoscut greșeala fatală.

Mai mulți călători au fost pur și simplu azvârliţi pe ferestrele vagoanelor, în urma impactului violent. Este de aşteptat că numărul victimelor să crească, deoarece temperaturile din primul vagon au atins 1.300 de grade Celsius.

author avatar
Andrei Ștefan