AcasăȘTIRI EXTERNEVIDEO. Blinken a cântat la chitară într-un bar din Kiev/Momentul a iscat...

VIDEO. Blinken a cântat la chitară într-un bar din Kiev/Momentul a iscat păreri împărțite, dată fiind situația de pe front

sursa foto: captură video

Aflat într-o vizită surpriză în capitala Ucrainei, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a cântat la chitară, marţi seara, într-un bar din Kiev.

Piesa aleasă – „Rockin’ in The Free World”, a lui Neil Young. Momentul artistic s-a vrut a fi un semn de omagiu față de rezistența ucrainenilor în faţa invaziei ruse.

Oficialul american a încheiat o zi intensă de întâlniri cântând la chitară, în barul din Kiev numit Barman Dictat, alături de trupa locală 19.99.

„Soldaţii voştri, cetăţenii voştri, în special în nord-est, la Harkov, suferă foarte mult”, a spus Blinken, înainte de a începe să cânte, potrivit The Guardian. „Dar ei trebuie să ştie, voi trebuie să ştiţi, că Statele Unite sunt cu voi, că o mare parte a lumii este cu voi”, a mai spus oficialul american.

Momentul a iscat păreri împărțite în rândul ucrainenilor, dată fiind situația de pe front

Imaginile, distribuite rapid pe rețelele de socializare, au împărțit părerile în Ucraina, titrează sursa citată. În timp ce unii le-au salutat, pe un gest binevenit de susținere, alții au pus la îndoială optica de a cânta într-un bar, în timp ce situația de pe front e atât de tensionată.

Chitaristul trupei, Arsen Gorbach, a spus că alegerea cântecului a venit de la Blinken.

De altfel, secretarul de stat american a mâncat pizza alături de omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, într-o pizzerie fondată de un veteran al războiului cu Rusia. Apoi s-a plimbat prin Piaţa Maidan înainte de a se îndrepta către o cafenea pentru a discuta cu activişti anticorupţie.

author avatar
Andrei Coman