AcasăȘTIRI EXTERNEVictorie surpriză a comuniștilor în cel de-al doilea mare oraș al Austriei

Victorie surpriză a comuniștilor în cel de-al doilea mare oraș al Austriei

Chiar și câștigătoarea scrutinului, Elke Kahr, consideră isprava „mai mult decât surprinzătoare”. 

În timp ce partidul candidatei Elke Kahr cântărește foarte puțin pe scena mare din Austria, totuși, comuniștii au câștigat duminică, 26 septembrie, alegerile municipale din al doilea oraș al țării, Graz.

Un scor neanticipat de sondaje

Partidul Comunist Austriac, KPÖ, a ieșit în frunte la Graz, conform rezultatelor preliminare. Candidatul său, Elke Kahr, în vârstă de 59 de ani, a câștigat 29,1% din voturile exprimate (+ 8,8%), împotriva a 25,7% (-12,1%) pentru conservatorul Siegfried Nagl din partidul ÖVP, în funcție timp de 18 ani, care și-a anunțat demisia.

Acest scor surprinzător nu a fost anticipat de sondaje. „Unii oameni fac promisiuni cu câteva săptămâni înainte de alegeri. Noi am fost acolo în fiecare zi și de ani de zile pentru oameni, în special pentru cei mai defavorizați”, a spus Elke Kahr pentru a explica acest success, scrie 20 Minutes.

Al doilea oraș ca mărime din Austria, cu peste 220.000 de alegători, Graz acordă adesea Partidului Comunist o mulțime de voturi.

Alături de extrema dreaptă și de verzi, KPÖ a participat la echipa municipală anterioară condusă de conservatori și a avut doi adjuncți, responsabili cu transportul, sănătatea și afacerile sociale.

Comuniștii nu au dezvăluit încă cu ce formațiuni intenționează să formeze o coaliție care să guverneze.

author avatar
Tudor Borcea
270 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri