AcasăȘTIRI EXTERNEVictorie a protestatarilor. Articolul controversat, care a scos oamenii în stradă în...

Victorie a protestatarilor. Articolul controversat, care a scos oamenii în stradă în Franța, se rescrie! – VIDEO

Articolul controversat, care a scos oamenii în stradă, se rescrie! (foto: captură youtube/france 24)

Pe fondul protestelor de amploare de la finele săptămânii trecute, prin care se denunța violența poliției, la nivelul majorității parlamentare s-a luat decizia de a se rescrie din scoarță controversatul articol din legea privind securitatea, cel care limita difuzarea de imagini cu polițiști, pe durata intervențiilor acestora.

”Vom propune o nouă versiune a articolului 24 și o nouă versiune va fi depusă”, a anunțat luni Christophe Castaner, liderul grupului parlamentar LaRem. ”Știm că sunt îndoieli, că unii oameni sunt de părere că dreptul de informare este amenințat…De aceea e nevoie să facem clarificări”, a adăugat acesta, citat de Reuters.

Decizia a fost anunțată după ce, anterior în cursul primei zile din această săptămână, președintele Emmanuel Macron a chemat la discuții, la Palatul Elysee, pe ministrul de Interne, Gerald Darmanin, dar și lideri din cadrul majorității parlamentare.

Mii de oameni au protestat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Paris, denunțând violența poliției. Manifestările nu au fost lipsite de incidente. E de menționat faptul că proteste similare au avut loc și în alte orașe din Franța. DETALII AICI.