AcasăȘTIRI EXTERNEVictorie a creștinismului în fața adopției homosexuale

Victorie a creștinismului în fața adopției homosexuale

Victorie a creștinismului în fața adopției homosexuale

Agențiile catolice din SUA de adopție a copiilor nu sunt obligate să accepte cupluri de același sex. Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a dat câștig de cauză arhidiecezei de Philadelphia în privința libertății de a nu accepta, din rațiuni religioase, cupluri de același sex ca părinți adoptivi pentru copiii orfani.

„O victorie pentru binele comun și pentru mii de copii încredințați agențiilor religioase de adopție pentru a găsi o casă iubitoare cu o mamă și un tată, după cum este dreptul lor”. Cu aceste cuvinte, episcopii catolici din Statele Unite ale Americii au salutat sentința „Fulton vs. Philadelphia” prin care, joi, 17 iunie a.c., Curtea Supremă a acceptat recursul Agenției Catolice de Servicii Sociale din Philadelphia împotriva deciziei luată de primăria metropolei de a nu-i mai subcontracta servicii de adopție a copiilor decât cu condiția ca agenția catolică să accepte cupluri de același sex ca părinți adoptivi, scrie Vatican News.

Cazul datează din 2018, când funcționarii Serviciilor Sociale ale primăriei au decisă să nu reînnoiască contractul cu agenția de adopții a arhidiecezei pentru că aceasta nu respecta condițiile care interzic discriminările bazate pe orientarea sexuală.

Libertatea religioasă și interferența statului

Agenția arhidiecezei a considerat, însă, că a suferit o pagubă din cauza propriilor convingeri și a făcut recurs la Curtea Supremă pornind de la Primul Amendament al Constituției americane, care apără libertatea religioasă de orice formă de interferență a statului.

Fundamentarea recursului a fost acceptată cu unanimitate de cei 9 judecători ai Curții Supreme care, răsturnând sentințele precedente ale tribunalelor de grad inferior, a dat dreptate Bisericii Catolice din Philadelphia fără a pune în discuție principiul de non-discriminare.

Sentința Curții Supreme a fost salutată cu satisfacție de Conferința Episcopilor Catolici din Statele Unite ale Americii (USCCB). Într-o notă de presă a acesteia, se amintește că americanii au fost întotdeauna „un popor tolerant care respectă diferențele”.

 

author avatar
Tudor Borcea
433 afisari

1 COMENTARIU

  1. Doamne ajuta poponarii vor trebui sa se converteasca la sanul femeii daca vor copii. Marxistii americani poponari lupta acum pe alt front vor sa scoata zilele de sarbatoare cu sfinti din calendar. Vor zile neutre de gen…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger