AcasăȘTIRI EXTERNEVicepreședintele Sudanului a condus negocierile pentru repunerea în funcție a prim-ministrului Abdalla...

Vicepreședintele Sudanului a condus negocierile pentru repunerea în funcție a prim-ministrului Abdalla Hamdok

Sursa foto: twitter.com/GeneralDagllo

S-a anunțat că premierul sudanez Abdallah Hamdok, ţinta unui puci în 25 octombrie, şi-a reluat atribuţiile în urma unui acord ce a fost semnat duminică.

Mai nou, s-a aflat că vicepreședintele Sudanului, Mohamed Hamdan Daglo, a fost cel care a condus negocierile pentru reinstaurarea în funcție a prim-ministrului Hamdok, potrivit stiripesurse.ro.

În primă fază, Mohamed Hamdan Daglo a transmis următorul mesaj pe Twitter: „Suntem pregătiți să lucrăm împreună cu prim-ministrul Abdalla Hamdok și cu echipa lui pentru a duce la îndeplinire toate dezideratele cetățenilor din Sudan pentru libertate, pace, justiție și prosperitate”.

Asigurări către partenerii internaționali

În tot acest context, Mohamed Hamdan Daglo a transmis și un mesaj către partenerii de dincolo de granițele statului sudanez. „Aș vrea să îi asigur pe partenerii noștri internaționali că rămânem devotați principiilor revoluției din Decembrie. Acțiunea corectivă din octombrie a fost absolut necesară pentru a ne asigura că Sudanul va continua pe acest drum”.

Totodată, s-a anunțat că se pregătesc „alegeri la sfârșitul acestei perioade de tranziție”.

author avatar
Andrei Coman
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger