AcasăȘTIRI EXTERNEVicepreședintele SUA: atac dur la adresa lui Biden - „Nu vom putea...

Vicepreședintele SUA: atac dur la adresa lui Biden – „Nu vom putea fi în siguranță în America lui Joe Biden!”

Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, a arătat miercuri că realegerea președintelui Donald Trump este esențială pentru păstrarea siguranței și viabilității economice a Americii. În același timp, el a avertizat că democratul Joe Biden va îndrepta țara către socialism și spre un declin economic, mai relatează Reuters.

A treia noapte a Convenţiei Partidului Republican a abordat într-o mică măsură pandemia de coronavirus, iar ceea ce a apărut în legătură cu asta au fost laude la adresa administraţiei Trump.

Însoțit de prima doamnă Melania Trump, Trump s-a alăturat lui Pence pe scenă după ce acesta și-a încheiat discursul, în timp ce mulțimea scanda: „Încă patru ani.”

Biden, înjosit la Convenția Națională Republicană

„Crudul adevăr este că nu vom putea fi în siguranță în America lui Joe Biden”, a spus Pence pentru mulțimea așezată pe o peluză din istoricul Fort McHenry din Baltimore.

Pe fondul extinderii protestelor în cazul lui Jacob Blake, un bărbat afro-american din Wisconsin, Pence și alți republicani, la Convenția Națională, a descris cursa prezidențială din 3 noiembrie dintre Trump și Biden drept o alegere între „lege și ordine” și nelegiuire.

„Permiteți-mi să fiu clar: violența trebuie să se oprească – fie în Minneapolis, Portland sau Kenosha”, a declarat Pence. „Vom avea lege și ordine pe străzile acestei țări pentru fiecare american de orice rasă, orientare religioasă și culoare” a adăugat acesta.

Biden a spus că a vorbit miercuri cu familia lui Blake, iar aceasta a cerut de asemenea încetarea violenței. Dar, spre deosebire de Trump, care încă nu a făcut niciun comentariu public cu privire la împușcăturile poliției din Kenosha, Biden a cerut justiție în cazul lui Jacob Blake și a apărat dreptul la protest. Liderul democrat a promis să investească 300 de milioane de dolari în subvenții pentru a angaja mai mulți ofițeri și să-i antreneze pentru a dezvolta relații mai bune cu comunitățile americane.

Pence, cel mai puternic susținător al lui Trump

Pence a atins în discursul său și tema economică, pentru a sublinia punctul forte al lui Trump, care, în ciuda faptului că este în urma lui Biden în sondaje, obține cote de încredere mai mari decât rivalul său democrat în privința expertizei sale economice.

Trump a susținut în schimb că va trimite forțele de ordine federale în Kenosha, prin acord cu guvernatorul statului. Vicepreședintele SUA a insistat că Donald Trump sprijină protestele paşnice şi ar susţine atât aplicarea legii, cât şi apelurile la schimbare ale comunităţilor afro-americane.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
196 afisari

2 COMENTARII

    • gresesti , pentru ca daca nu urmaresti politica americana ori nu citesti ceva, nu itgi dai seama , iar multi au treburi, nu sa frunzareasca publicatii virtuale

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger