AcasăȘTIRI EXTERNEViaţa tot mai scumpă i-a scos şi pe irlandezi în stradă: PROTESTE...

Viaţa tot mai scumpă i-a scos şi pe irlandezi în stradă: PROTESTE şi la Dublin! (VIDEO)

Inflație și prețuri uriașe la energie. Iarna protestelor va cutremura Europa / Oamenii dau foc la facturi în piețe - VIDEO / Foto: Facebook

Costurile ridicate ale vieţii, provocate de inflaţie, scumpirea gazului şi de războiul din Ucraina au determinat ca mii de persoane au ieşit în stradă la Dublin, sâmbătă, pentru a protesta împotriva creşterii costului vieţii.

Manifestaţia a fost organizată de coaliţia Cost Of Living, formată din 30 de organizaţii, inclusiv sindicate, organisme studenţeşti şi ale pensionarilor şi partide politice de opoziţie, care îndeamnă guvernul să adopte măsuri radicale împotriva crizei costului vieţii şi a locuinţelor.

Au contestat costul vieţii

Marşul a început în Piaţa Parnell, participanţii purtând bannere şi scandând „costul vieţii este al naibii de mare”. Manifestanţii s-a îndreptat spre strada O’Connell şi College Green şi s-a terminat în Piaţa Merrion, unde au fost pronunţate discursuri.

Viaţa scumpă a creat şi o scindare în societate. „Această criză a costului vieţii arată din nou inegalităţile uriaşe care există în Irlanda. Avem nevoie de mult mai mult decât o schimbare a Taoiseach (premierul n.r.). Avem nevoie de o schimbare de guvern.

Avem nevoie de un guvern al poporului şi de un guvern pentru o schimbare reală”, a spus Preşedinta Sinn Fein, Mary-Lou McDonald.

Ce „revendicări” au avut protestatarii?

Printre principalele doleanţe ale protestatarilor sunt: reducerea chiriilor şi interzicerea creşterii chiriei timp de cel puţin trei ani, o finanţare mai bună a serviciilor de îngrijire a sănătăţii şi pentru persoanele cu dizabilităţi, precum şi reducerea cu două treimi a costurilor pentru îngrijirea copiilor.

Un miting similar a avut loc mai devreme la Londonderry. Manifestaţia din Piaţa Guildhall de sâmbătă după-amiază a fost organizată de primarul districtului Derry & Strabane (nord-vestul Irlandei de Nord), Sandra Duffy, pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce ea a numit urgenţa legată de costul vieţii.

author avatar
Andrei Ștefan
347 afisari

4 COMENTARII

  1. Ursula are mormane de diamante rusesti..mai vrea bani ca nu-i ajunge cat a furat cu pfizer…hai ca vine si 3euro litrul de benzina.Puneti whiskey in rezervor e mai ieftin…JackDaniels

  2. Opa, in strainezia ies oamenii in strada. Probabil pe irlandezi tot AUR i-a scos.
    Romanii sunt destepti, ei stau in casa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger