AcasăȘTIRI EXTERNEViața bate filmul: Spion israelian prins și executat în Iran

Viața bate filmul: Spion israelian prins și executat în Iran

Viața bate filmul: Spion israelian prins și executat în IranViața bate filmul: Spion israelian prins și executat în Iran/ Sursa FOTO: darkreading.com

Un agent al serviciului de informaţii israelian Mossad a fost executat sâmbătă în provincia Sistan-Balucistan, în sud-estul Iranului, a informat agenţia oficială de ştiri iraniană IRNA, relatează Reuters şi AFP.

Legăturile cu Mossad-ul, descoperite

Această persoană a comunicat cu servicii străine, şi anume cu Mossad-ul, colectând informaţii clasificate şi, cu participarea asociaţilor, a furnizat documente serviciilor străine, inclusiv Mossad-ului„, a afirmat sursa citată.

Potrivit sursei citate, acuzatul a înmânat informaţii clasificate unui „ofiţer Mossad” cu scopul de „propagandă pentru grupuri şi organizaţii care se opun Republicii Islamice”

Nu este clar când a fost arestat, însă IRNA a spus că un recurs a fost respins.

Pedeapsa cu moartea a fost aplicată în această dimineaţă (sâmbătă) în închisoarea din Zahedan, capitala provinciei Sistan-Balucistan, împotriva spionului regimului sionist„, a anunţat Mizan Online.

Nu este primul agent prins de iranieni

Iranul a anunţat în mai multe rânduri arestarea unor agenţi bănuiţi că lucrau pentru servicii de informaţii străine, inclusiv pentru Israel.

Republica Islamică a acuzat deja Israelul că a sabotat unele dintre site-urile sale nucleare şi că a asasinat mai mulţi oameni de ştiinţă iranieni.

În decembrie 2022, patru bărbaţi au fost spânzuraţi după ce au fost condamnaţi la moarte pentru „cooperare” cu Israelul.

Peste 600 de persoane au fost executate în Iran până la sfârşitul lunii octombrie în acest an, cea mai mare cifră anuală din ultimii opt ani, potrivit unui bilanţ al grupului pentru apărarea drepturilor omului Iran Human Rights (IHR), cu sediul în Norvegia.

author avatar
Mihail Ioan