Cauta

Vești bune! Testele de Covid-19 pot fi făcute de acasă

Experții germani lucrează la un test COVID-19 “pentru acasă”.

Timpul nu este de partea noastră în ceea ce privește descoperirea unui vaccin pentru Covid-19 și în găsirea unor noi modalități fiabile de testare pentru a indica dacă o persoană este infectată sau nu.

În România, să te programezi pentru un test pentru coronavirus devine aproape imposibil.

Experții germani au găsit acum o soluție mult mai eficientă.

Cercetătorii de la Institutul Charité doresc să ofere teste pentru coronavirus de tip „do-it-yourself”. „Lucrăm la un test de limbă, obraz, pentru recoltarea frotiului nazal pe care adulții îl pot folosi pe ei înșiși sau de părinți pentru copiii lor”, a declarat Frank Mockenhaupt, directorul interimar al Institutului Charité. Materialul recoltat ar putea fi, de exemplu, trimis celor dispuși să îl testeze. „Dar încă trebuie văzut dacă se pot obține rezultate fiabile”, a spus Mockenhaupt. Probele ar trebui trimise la laborator pentru evaluare, rezultatul putând fi consultat online sau prin telefon. „Întreaga durată este de 2-3 zile dacă totul merge bine”, spune Mockenhaupt.

„În toamnă, este de așteptat ca, în special, copiii mai mici să strănute și să tușească frecvent, dar, chiar și așa, asta îi va îngrijora pe părinți. În astfel de cazuri, este necesară o certitudine rapidă, iar kitul nostru de testare poate fi o opțiune” a adăugat aceasta, fără să vorbească despre costurile pe care le va implica un astfel de test.

În momentul de față, există pe piață mai multe categorii de teste pentru coronavirus, precum testele RT-PCR, care pun în evidență materialul genetic al virusului SARS-CoV-2, teste rapide bazate pe detecția de antigen, care indică prezența unor proteine din componența virusului SARS-CoV-2, testele bazate pe detecția de anticorpi, la care anticorpii produși de corpul nostru dau un răspuns la infecția COVID-19 și cele  serologice de laborator, care măsoară anticorpii produși de corp.

Virusul corona continuă să se răspândească la Berlin. Tot mai mulți oameni au nevoie de teste și nevoia de teste SARS-CoV-2 este în creștere. Astfel, Institutul Charité a lansat aplicația CovApp, care, prin intermediul unui chestionar, își poti da seama dacă trebuie să te prezinți la un centru de examinare și, de asemenea, oferă informații despre cum să reduci riscul de infectare.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești!
  • Trump riscă să-și păteze imaginea de ”dealmaker”
  • Bolojan, premierul cu spor de realitate paralelă
  • Donald Trump s-a supărat pe Vladimir Putin. Câștigă ceva Ucraina?
  • Ascunzătorile tarifare ale războiului comercial
  • Messi, din nou pe „Camp Nou”
  • Schimbul verii în Europa, pe axa Liverpool – Real Madrid
  • S-a reperat o parte din banii lipsă din buget. Statul, țepuit de firme cu peste 90 de miliarde de lei
  • Companiile cripto se infiltrează în sistemul bancar american
  • Și batjocoriți, și cu banii luați. Bucureștenii au plătit apa rece la preț de apă caldă
  • Exit mobile version