AcasăȘTIRI EXTERNEVești bune pentru cei care vor să călătorească în Malta. Măsura a...

Vești bune pentru cei care vor să călătorească în Malta. Măsura a intrat deja în vigoare

maltaVești bune pentru cei care vor să călătorească în Malta. Măsura a intrat deja în vigoare

Malta a făcut, marți, 13 iulie, un pas mare și a renunțat la închiderea frontierelor pentru persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus. Pe de altă parte, țara impune în schimb acestor persoane o perioadă de carantină.

Anunțul a fost făcut de guvernul maltez, iar potrivit sursei citate, toți turiștii nevaccinați vor fi nevoiți să își petreacă o parte din sejur în carantină.

„Persoanele care ajung în Malta fără a fi în posesia unui certificat de vaccinare vor fi obligate să treacă printr-o perioadă de carantină”, a indicat marţi seară guvernul maltez.

De menționat este faptul că, în cursul zilei de vineri, Malta a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care a anunţat că îşi închide frontierele pentru călătorii nevaccinaţi. Decizia vine în contextul în care țara își dorește să stopeze creşterea numărului de infectări cu coronavirus.

Comisia Europeană, apel către Malta

Mai exact, deși de la data de 27 iunie nu se mai înregistrase niciun caz nou, vineri au fost raportate 96, dintre care 90% la persoane nevaccinate. În ceea ce privește evoluția campaniei de vaccinare anti-covid, insulă mediteraneană cu 500.000 de locuitori se laudă cu cea mai mare rată de vaccinare din UE, 79% din populaţia adultă primind deja două doze.

Amintim faptul că, în cursul zilei de luni, comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders anunța că Comisia Europeană vrea să convingă Malta să revină asupra deciziei de a-şi închide frontierele pentru călătorii nevaccinaţi împotriva COVID-19, scrie AFP.

author avatar
Andreea Vlad
316 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai hamsterilor, adica bai porkusorilor de giuneea, adica bai vaxinatilor in cap, poftiti numai in Malta, acolo e un frumos poligon experimental in aer liber, care cuprinde cam toata insula, si cam toate maimutele cu 2 picioare de acolo, nu ratati o asa ocazie unica, va mai baga aia niste nano-particule in voi, de se agata toti magnetii de voi, cobailor dusi cu capul !! Ha ha ha 🙂 Covid Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger