AcasăȘTIRI EXTERNELumea arabă se ridică! Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite:...

Lumea arabă se ridică! Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite: „Rămânem alături de Palestina”

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a garantat că Israelul are tot sprijinul Washingtonului și a avertizat orice grupare ostilă statului evreu să nu profite de situația creată. 

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a catalogat acțiunile Hamas drept terorism în forma sa cea mai josnică. De asemenea, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat că violențele trebuie să înceteze.

Toate țările europene au transmis că susțin dreptul la legitimă apărare al Israelului. Inclusiv România.

Mohammed bin Salman, discuţie telefonică cu Mahmoud Abbas

Sprijinul pentru Palestina vine din Arabia Saudită. Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, i-a comunicat preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas că lucrează pentru a preveni extinderea conflictului după atacul surpriză al Hamas asupra Israelului.

Regatul din Golf continuă ”să fie alături de poporul palestinian pentru a-și realiza drepturile legitime la o viață decentă, pentru a-și realiza speranțele și aspirațiile și pentru a obține o pace dreaptă și durabilă”, a relatat agenția oficială de presă saudită.

800 de morţi în Israel, 687 în Fâşia Gaza

Până acum, Israelul a numărat 800 de morți și a lansat un baraj de lovituri dureroase asupra Gaza, care au ridicat numărul morților în această zonă la 687.

Prințul Mohammed a declarat luna trecută pentru Fox News că problema palestiniană este ”foarte importantă” pentru Arabia Saudită, unde se află cele mai sfinte locuri din Islam, Mecca și Medina.

”Trebuie să rezolvăm această parte. Trebuie să le ușurăm viața palestinienilor”, a declarat prințul Mohammed.

author avatar
Andrei Ștefan