AcasăȘTIRI EXTERNEVestea ce alertează România vine de la Budapesta: „Am decis să începem...

Vestea ce alertează România vine de la Budapesta: „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare”

viktor orban

Un înalt oficial maghiar a făcut o declaraţie ce pune paie pe foc pe relaţiile şi aşa tensionate între Bucureşti şi Budapesta.

Speranța este că „va exista un viitor maghiar în Bazinul Carpatic”, a subliniat sâmbătă secretarul de stat adjunct pentru Politică Națională de la Biroul premierului maghiar Viktor Orban.

Ungaria, noi politici pentru etnicii maghiari

Oficialul a vorbit despre politicile țării pentru etnicii maghiari din teritoriile controlate în trecut de Imperiul Habsburgic și de Regatul Ungariei din cadrul acesteia.

„Din 2010, Guvernul ungar depune eforturi pentru a îndeplini această speranță. În acest spirit, 150.000 de maghiari care trăiesc în străinătate au devenit parte a comunității maghiare de drept public.

Scopul guvernului este de a permite maghiarilor care trăiesc în străinătate să prospere în patria lor și de a consolida identitatea maghiară a comunităților„, a spus Péter Szilágyi.

Au decis reunificarea Ungariei

Secretarul de stat adjunct a declarat că „nu vom permite ca frontierele naționale să ne separe de semenii noștri”. A precizat că „am decis reunificarea Ungariei„.

Am decis să începem reunificarea națiunii noastre, iar maghiarii din afara granițelor vor fi din nou membrii cu drepturi depline ai națiunii, a mai spus el, adăugând:

„Scopul politicii naționale este să crească nivelul de conștientizare al faptului că noi suntem responsabili de maghiarii de peste granițe”.

author avatar
Andrei Ștefan
1.282 afisari

39 COMENTARII

  1. Haurescu mo ,ai curaj să declari așa ceva?…
    Boule tu n-ai grija de românii din țară darămite de cei din afara granițelor!…

  2. Astazi trebuie sarbatorita Ziua Tratatului de la Trianon. Este lege. De ce nu o fac demnitarii de paie de la Bucuresti ?! Sa nu-i supere pe cei de la Budapesta care vin si ne sfideaza chiar pe teritoriul national ?! Hahalere , ticalosi si cozi de topor.

  3. chestia e veche,deci etnicii maghiari de pe teritoriul Romaniei au dreptul la dubla cetatenie.Multi si-au luat deja pasapoarte unguresti ca sa poata calatori fara vize in USA.DECI NU E NICIUN FEL DE PROBLEMA…..//CINE CREDE CA IN UE SE POT FACE SCHIMBARI DE FRONTIERE E NEBUN…//DOAR DUPA O EVENTUALA DEZMEMBRARE A EUROPEI SI NATO…SI DUPA UN NOU RAZBOI IN EUROPA

  4. Sunt 10 mil de moghior in HU.Vreo 1 mil peste tot in lume.Ne e frica de asa ‘putere’ ?

  5. Unguri sunt constienti ca pot face ce vor in Romania .Sa nu uitam ca Romania este condusa de participantii la jefuirea ei sau cetateni care au jurat credinta altor tari .Deci, nu pot fi acuzati de patriotism .Serviciile nu se vor implica deoarece sefi sunt numiti numai pe criteriu de loialitate fata de haită.

  6. Mo , Haurescu e jidan, cum să aibe grije de români .
    La fel și frații Muraru și ca ei sunt mulți.
    Pentru ei suntem doar goimi.

  7. Scirbosul asta de ungur, adica orban, vrea sa stie pe pielea lui ce e aia morosan suparat !!! Neam de nomazi, cu carnea sub sa, nu stiu nimic altceva decit cearta ! Prostilor poate nu stiti: Serbia, Croatia, Slovenia, Slovaciaromania si ucraina au ceva unguroi pe la ei. Ati innebunit, vreti sa impartim si hungaria ???

  8. Degeaba ați pus poza lui orban in capul articolului… Ca ăsta cică s-ar fi liniștit după vizita la Moscova . Acum Capul Răutăților este președinzda sorosist-globalista Katalin Novak și alți câțiva trepaduși sugatori la taticul lor soros.

  9. Oare conducerea republicii ardelenesti, de la Cluuuuuuj, ce parere are ?!
    Sau e de acord , ceea ce nu ne-ar mira !!!

  10. la urmatoarea confruntare vom ocupa Ungaria, locul lor e de unde au venit. Ungurii nu vor sa aibe pace cu vecinii ptr ca civilizatia lor e nascuta in prin salabaticie.Sovini,vrajba si ura.Tot un popor salbatic au ramas.Originile lor sunt prin zona Celiabinsk a Rusiei. Astia de la noi nu au treaba cu natia maghiara, au fost corciti si asimilati. Ciangaii si secuii n-au in ei la origine sange unguresc.Multi dintre ei au ramas din vremea turcilor, ciangaii.Nordul Turciei se cheama ciankaia.Au slujit in oastea ungureasca si i-au asimilat. Cand au migrat au pustiit tot in urma lor.Au jefuit si dat foc Romei.Popor salbatic.

  11. Poate vor sa-i ia pe toti vorbitorii de limba maghiara in Ungaria ,de ce nu iiintreba nimeni cati vor lua?

  12. Bla bla bla a grait un mongol in limba cailor… Pe cladirea parlamentului a atarnat opinca romaneasca, sa nu uite asta corcitii cu ochi ingusti

  13. Sa nu te iei de tara mea, ca ti fut gu rita Matii de ungur obraznic, catelul lui Puitin, un bozgor tampit

  14. Mars la toti bozgorii din România care se cred condusi de acest personaj jalnic care joaca la cate capete poate doar sa vândă pielea ursului din padure!!! Mai credeți ca va mai da putere vaticanul care e la cap de linie pt el însuși??!!

  15. mai domnule Orban, liniste-te, ca daca nu intr-o zi punem drapelul romanesc pe BUDAPESTA, o sa cream ROMANIA MARE pana la AUSTRIA. Ai, inteles|

  16. Se pare ca gena migratoare nu a disparut.Sa ne pregatim pentru o noua invazie hunică ? De data asta va fi ALTFEL hunule,chiar nu-ti dai seama ?!

  17. Voi Romanii stati capra la Amerikani dar sinteti foarte viteji cu Magyarii! Conducatorii Magyari Orban Viktor si Peter Sjiharto sint muuuuult mai de folos pentru Romani decit asasinii de la Washington D.C. si de la Bruxelles.

    Pentru Procuratura: Bai poponarilor, nu-mi faceti dosar penal?!?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger