AcasăȘTIRI EXTERNEVeste-ŞOC de la CIA: "Moldova e în colimatorul lui Putin"

Veste-ŞOC de la CIA: „Moldova e în colimatorul lui Putin”

David Petraeus, fost director al CIA și fost comandant al trupelor americane în Afganistan și Irak, trage semnalul de alarmă în privinţa Republicii Moldova.

Chişinăul are nevoie de măsuri de securitate suplimetare. Această afirmație vine în contextul în care în Transnistria sunt peste 1000 de soldați ruși.

Urmează Moldova, dacă Ucraina cade?

Fostul şef al CIA pare convins că dictatorul de la Kremlin îşi va îndrepta atenţia asupra Moldovei, dacă va câştiga războiul din Ucraina.

„Nu e nicio îndoială că Putin nu se va opri în Ucraina”, a spus Petraeus.

„Problema e cât timp îi va lua pentru a-și regenera forțele (militare) pentru a le desfășura în altă parte? În mod sigur, Moldova va fi în colimator. La urma urmei, acolo încă mai sunt vreo 1.500 de soldați ruși în acea fâșie de teren, Transnistria, în Moldova”, a spus fostul șef al CIA.

Guvernul Republicii Moldova a anunțat că monitorizează cu atenție situația din regiunea transnistreană, după avertismentul că pe 28 februarie Tiraspolul ar putea cere Moscovei alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă.

Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți”, au transmis oficialii moldoveni.

Şi statele baltice sunt în pericol

David Petraeus este de părere că Putin și-ar putea îndrepta atenția asupra statelor baltice.

Scopul său a fost dintotdeauna să refacă cât mai mult din fosta Uniune Sovietică ori poate chiar din fostul Imperiu Țarist, cu el (Putin) pe post de țar”, a spus fostul șef al CIA.

Estonia avertiza, în urmă cu un an, că Rusia ar putea exercita o „presiune militară credibilă” asupra statelor baltice și că Rusia le consideră a fi „cea mai vulnerabilă parte din NATO”.

author avatar
Andrei Ștefan
642 afisari

13 COMENTARII

  1. Urmeaza sua ca micul soross e mare boss peste mata de la chisinau.Hai mars, cu razboaiele voastre in tarile si vietile altora.

  2. Pai cu ce ma deranjeaza pe mine ca Putin isi ia țara inapoi prin Transnistria??? Se poarya razboiul prin proxi, uitati va cim gaska de hiene suauenato a atacat Rusia prin agentul cia cersenski

  3. sa vina si in Romania sa faca curatenie cu se curistii ter oristi sa tanisti tr adatori de tara

  4. Fratele Petrus este UN FOST !
    De unde dracului stie el ce va faca presedintele Putin, daca el Petraus, nu mai are acces la informatii !
    EXECUTA CE-I ORDONA CIA ?

  5. Sigur asa face Putin, i-a zis el lui Petraus. Si dupa ce cucereste Pamantul isi va indrepta atentia spre Marte. Neaparat, Petrause, anunta-i pe martieni!