AcasăȘTIRI EXTERNEVeste crucială pentru românii care merg în Grecia cu avionul. Documentul pe...

Veste crucială pentru românii care merg în Grecia cu avionul. Documentul pe care trebuie să-l aibă asupra lor

grecia

Turiștii români și bulgari care sosesc în Grecia cu avionul sunt obligați, începând cu 28 iulie, să prezinte în aeroport un test negativ pentru coronavirus efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, a anunțat Nikos Hardalias, șeful Protecției Civile.

„Pe baza analizei datelor epidemiologice s-a decis că persoanele din România și Bulgaria care sosesc în Grecia cu avionul vor fi obligate să prezinte un test PCR negativ pentru coronavirus, care a fost efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor pe teritoriul Republicii”, a anunțat oficialul, potrivit CNN.

Noi măsuri pentru români și bulgari

Măsura intră în vigoare din dimineața zilei de 28 iulie și va fi valabilă până pe 4 august, a declarat Hardalias. „Cetățenii greci, deținătorii permiselor de ședere și cei care efectuează călătorii esențiale sunt exceptați de la această măsură. În același timp, rămâne în vigoare obligația de a completa formularul electronic PLF cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia”, a mai adăugat șeful Protecției Civile.

„Guvernul elen, în cooperare cu serviciile competente, analizează și evaluează în mod constant datele epidemiologice, astfel încât primirea vizitatorilor străini să se poată face în siguranță și fără riscuri privind sănătatea publică”, a precizat el.

MAE, precizări importante

Pasagerii români care ajung în 28 sau 29 iulie care nu au apucat să facă testul înainte de plecarea din țară vor fi testați pe aeroport, la sosire, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, urmare a declarațiilor publice susținute de ministrul delegat pentru protecție civilă al Republicii Elene, Nikos Hardalias, conform cărora, până la acest moment, 61 de cetățeni români ar fi fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Elene, Ambasada României la Atena a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile elene competente pentru a obține informații suplimentare cu privire la situația acestora și starea de sănătate.

Testele pentru Covid, obligatorii din 15 iulie

Toţi cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi, începând cu 15 iulie, să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

MAE reaminteşte că prezentarea acestui test nu exclude obligaţia de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei şi nici posibilitatea testării aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

author avatar
Andreea Vlad