AcasăȘTIRI EXTERNEVeste bună pentru români: Italia ridică restricțiile Covid! Care sunt noile reguli...

Veste bună pentru români: Italia ridică restricțiile Covid! Care sunt noile reguli de intrare în țară, AFLĂ TOTUL!

Veste bună pentru români: Italia ridică restricțiile Covid! Care sunt noile reguli de intrare în țară, AFLĂ TOTUL! (sursa foto: Facebook/Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia)

Vești cât se poate de bune pentru românii care au în plan să meargă în Italia, în vacanță sau, de ce nu, în vizită la rude, știut fiind faptul că în această țară e o comunitate importantă de români.

Și asta pentru că acest stat european e gata să renunțe la cerința de a prezenta dovada vaccinării anti-COVID, a vindecării recente sau a unui test negativ pentru a intra în țară.

Ca urmare, accesul în Italia va fi mai puțin restrictiv, raportat la măsurile ce fuseseră aplicate împotriva COVID-19.

Anunțul Ministerului Sănătății

La începutul acestei săptămâni s-a anunțat că de miercuri elimină orice obligație de a prezenta dovada vaccinării împotriva Covid-19, recuperare recentă sau un test negativ pentru a putea intra în țară, titrează 20minutes.fr.

Obligația de a prezenta un permis de sănătate pentru a intra în Italia „nu se va prelungi” dincolo de marți, 31 mai, a menționat Ministerul Sănătății. Sunt, așadar vești bune pentru românii care au planuri de călătorie în Italia, după 1 iunie.

Câte cazuri noi au fost raportate luni

După cum mulți își amintesc, Italia a fost puternic afectată de problemele cauzate de coronavirus, la începutul anului 2020, și ca atare a impus unele restricții stricte. Între timp, odată cu scăderea contaminării, dar și având în vedere că majoritatea populației s-a vaccinat anti-COVID, multe dintre măsurile restrictive au fost ridicate. Chiar și așa, măștile rămân obligatorii în transportul în comun, dar și în școli, anunță sursa citată.

Ar mai fi de menționat faptul că luni Italia a înregistrat 7.537 de noi cazuri de COVID și 62 de decese.

author avatar
Andrei Coman