AcasăȘTIRI EXTERNEVariola maimuței și Big Pharma. Singurul vaccin autorizat, aprobat de Comisia Europeană

Variola maimuței și Big Pharma. Singurul vaccin autorizat, aprobat de Comisia Europeană

Variola maimuței și Big Pharma. Singurul vaccin autorizat, aprobat de Comisia Europeană / Foto: Facebook

Comisia Europeană a aprobat extinderea unui vaccin al grupului farmaceutic Bavarian Nordic împotriva răspândirii variolei maimuței, a anunțat luni laboratorul danez.

Lumina verde de la Bruxelles urmează celei a autorității europene de reglementare, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), care și-a dat vineri acordul pentru extinderea la variola maimuței a vaccinului Imvanex, care este deja autorizat din 2013 în Uniunea Europeană împotriva variolei umane.

Bariera de 16.000 de cazuri, depășită

De asemenea, aceasta vine după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis sâmbătă să activeze cel mai înalt nivel de alertă ca răspuns la epidemie. Cazurile au depășit 16.000 la sfârșitul săptămânii trecute, cele mai multe dintre ele în Europa.

„Această aprobare pentru variola maimuței este un exemplu de bună cooperare între Bavarian Nordic și autoritățile de reglementare europene, deoarece o extindere a utilizării durează în mod normal între șase și nouă luni”, a precizat producătorul danez într-un comunicat.

Grupul a precizat că acordul Comisiei este valabil în toate statele membre ale UE, precum și în Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Singurul vaccin autorizat

Vaccinul Imvanex este comercializat sub denumirea Jynneos în Statele Unite, unde a fost autorizat pentru utilizarea împotriva variolei maimuței începând cu 2019. Acesta este astfel singurul vaccin autorizat pentru prevenirea bolii.

Bavarian Nordic a anunțat o nouă comandă mare în SUA la jumătatea lunii iulie, ceea ce ridică numărul de doze comandate în această țară la 7 milioane. Săptămâna trecută a fost anunțată și o comandă de 1,5 milioane de doze de la o țară europeană neidentificată.

author avatar
Tudor Borcea
122 afisari

1 COMENTARIU

  1. Organizar ”Pride” Parade si arestati-i pe toti. Eliberati-i dupa administrarea ”vaccinului”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger