AcasăȘTIRI EXTERNEVariola maimuței. Prima țară care introduce carantina obligatorie / Alerta OMS

Variola maimuței. Prima țară care introduce carantina obligatorie / Alerta OMS

Variola maimuței. Prima țară care introduce carantina obligatorie / Alerta OMS

Belgia a devenit prima țară care a introdus o carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienții infectați cu variola maimuței, după ce a raportat patru cazuri în ultima săptămână.

Autoritățile sanitare belgiene au luat această decizie vineri, potrivit presei belgiene. Cazurile de contact cu variola maimuței nu sunt obligate să se autoizoleze, dar trebuie să rămână vigilente, în special dacă sunt în contact cu persoane vulnerabile.

Experții, îngrijorați de răspândirea neobișnuită

Variola maimuței este o boală din aceeași familie cu variola, iar simptomele includ o erupție cutanată distinctă și accidentată, febră, dureri musculare și dureri de cap.

Variola maimuței este mai puțin mortală decât variola, cu o rată de mortalitate sub 4 la sută, dar experții sunt îngrijorați de răspândirea neobișnuită a bolii dincolo de Africa, unde circulă de obicei, scrie Politico.

Institutul belgian de Medicină Tropicală a declarat că riscul unei epidemii mai mari în țară este scăzut, potrivit cotidianului belgian Le Soir. Sâmbătă, microbiologul Emmanuel André, care se ocupă de laboratorul național de referință pentru Covid-19 din Belgia, a scris pe Twitter că un al patrulea caz de variolă a maimuței a fost confirmat în țară.

„Acest pacient este tratat în Valonia și are legătură cu evenimentul de la Anvers, în cadrul căruia alte două persoane au fost infectate”, a scris el, referindu-se la un festival din orașul portuar care a avut loc în luna mai.

Deja 92 de cazuri confirmate în 12 țări

Sâmbătă, OMS a raportat că au existat 92 de cazuri confirmate în 12 țări diferite, iar 28 de cazuri suspecte sunt în curs de investigare. Au fost confirmate cazuri în Marea Britanie, Portugalia, Suedia, Suedia, Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, SUA, Canada și Australia.

În Marea Britanie, Susan Hopkins, consilier medical șef al Agenției britanice de securitate sanitară, a declarat duminică pentru BBC că „detectează zilnic mai multe cazuri” de variola maimuței. Ministrul Educației, Nadhim Zahawi, a declarat că guvernul ia această situație „foarte, foarte în serios”.

author avatar
Tudor Borcea
925 afisari

8 COMENTARII

  1. Carantina a fost și este o armă politică și economică. În primul caz e vorba de izolarea anumitor oameni sau a unor localități, regiuni, cînd aceștia nu se mai supun, în al doilea de blocarea anumitor mărfuri ale concurenței.

  2. Variola maimuței si a BIZONILOR S-A INSTALAT PE SITE-UL ANALFABETILOR COPISTI , PUPIN CURISTI Ziare.com
    LINGAI DEVOTATI SI DESTOINICI PARTIDULUI DE MAFIOTI COALIT SI CONDUCATORULUI SUPREM , ACESTI ANALFABETI FUNCTIONALI , COPISTI DEBILI , SUNT RUSINEA NATIUNII

  3. ‘’…În octombrie 2019, a avut loc la New York ”Evenimentul 201”. Adică simularea unui răspuns al autorităților la nivel global, după declararea pandemiei de coronavirus. Printre sponsorii principali: fundația lui Bill Gates…In martie 2021, în parteneriat cu Conferința de securitate de la München are loc simularea răspunsului autorităților la o pandemie de Monkeypox (variola maimuței). Organizatori: NTI (Inițiativa privind amenințarea nucleară).Dintr-un astfel de ONG nu putea lipsi, în calitate de finanțator, cel mai inspirat om de afaceri din ultimii doi ani. Omul care deține Organizația Mondială a Sănătății în buzunarul de la piept și dirijează industria vaccinurilor la nivel global: Bill Gates…Specialiștii care au simulat epidemia în 2021 trebuie să fi fost niște cititori în stele. Altfel nu se explică fenomenul prin care au reușit să anticipeze data exactă a izbucnirii unei posibile pandemii de Monkeypox…‘’Pe 13 mai 2022, OMS a fost notificată cu privire la două cazuri confirmate în laborator și un caz probabil de variolă a maimuțelor, în Regatul Unit. Pe 15 mai, alte patru cazuri confirmate în laborator au fost raportate în rândul participanților la serviciile de sănătate sexuală care au prezentat o boală cu erupție veziculară la bărbații care fac sex cu bărbați.’’ In 48 de ore virusul s-a răspândit deja în 11 țări, la cel puțin 80 de persoane, potrivit OMS…Epidemia globală de Monkeypox – care se produce exact în intervalul de timp prezis de o simulare de biosecuritate din martie 2021 – seamănă izbitor cu epidemia COVID-19. Ultima apărută la doar două luni după Evenimentul 201, simulare sponsorizată de Bill Gates…’’
    http://opozitia.net/2022/05/21/inca-nu-s-a-terminat-dupa-covid-si-razboi-urmeaza-variola-maimutei/

  4. ,,Grecia – Descoperire interesantă : Nu era variola maimuței, dar ce era?

    Testele serologice efectuate în cazul unui turist englez din Grecia, primul caz suspect de variola maimuţei din ţară, nu au depistat această boală, ci varicelă, a anunţat duminică Departamentul elen de Sănătate Publică, transmite AFP. Turistul englez, despre care se credea că ar avea variola maimuţei, şi partenera sa de călătorie au fost transportaţi sâmbătă la spital şi plasaţi în izolare. „Variola maimuţei nu a fost detectată în urma analizelor serologice la bărbatul internat la spitalul Attikon, însă varicela a fost detectată în urma a două testări succesive”, a anunţat organizaţia de sănătate publică într-un comunicat. „Există simptome şi apariţia de leziuni cutanate similare” între cele două boli, a precizat organizaţia. Mai multe ţări occidentale, printre care Franţa, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania şi Suedia au identificat cazuri de variola maimuţei.
    Variola maimuţei este o boală rară al cărei agent patogen poate fi transmis de la animale la om şi invers. Simptomele sale seamănă, dar în formă mai puţin severă, cu cele observate în trecut la subiecţii cu variolă: febră, cefalee, dureri musculare, dureri de spate, în primele cinci zile. Apoi apar erupţii cutanate, leziuni, pustule şi în final cruste.
    Nu există tratament pentru această boală care de obicei se vindecă spontan şi ale cărei simptome durează între 14 şi 21 de zile.’’

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger