AcasăȘTIRI EXTERNEVariola maimuței. „Nu toată lumea va putea fi vaccinată”. Avertisment de ultimă...

Variola maimuței. „Nu toată lumea va putea fi vaccinată”. Avertisment de ultimă oră al OMS

Variola maimuței. „Nu toată lumea va putea fi vaccinată”. Avertisment de ultimă oră al OMS / Foto: Facebook

Pe măsură ce epidemia de variolă a maimuței avansează, OMS avertizează că nu există un vaccin pentru toată lumea. Prin urmare, organizația recomandă să se acorde prioritate celor mai expuși la risc, cum ar fi persoanele cu mai mulți parteneri sexuali și cei care tratează boala sau sunt implicați în cercetare.

„Este important să subliniem că vaccinarea nu protejează instantaneu împotriva infecției sau a bolii și că aceasta poate dura câteva săptămâni”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS. Odată vaccinat, este deci necesar ca oamenii să continue să se ia măsuri de precauție.

Un singur vaccin eficient

„Această epidemie poate fi oprită dacă țările, comunitățile și indivizii se informează, iau în serios riscurile și adoptă măsurile necesare pentru a opri transmiterea și a proteja grupurile vulnerabile”, spune Tedros. OMS subliniază că ar fi înțelept să se evite greșelile făcute în gestionarea pandemiei Covid-19, când țările bogate au luat aproape toate vaccinurile disponibile timp de mai multe luni, și să se împartă în mod echitabil dozele disponibile.

În prezent, UE a aprobat un singur vaccin antivariolic împotriva variolei maimuței. Dar disponibilitatea acestui vaccin produs de laboratorul danez Bavarian Nordic nu este imediată. Cele mai multe dintre cele 16 milioane de doze sunt în vrac și va dura „câteva luni” până când vor fi disponibile în fiole gata de utilizare.

Vaccinarea se face în două doze, la un interval de cel puțin 28 de zile. Pentru persoanele care au fost vaccinate împotriva variolei în copilărie, o singură doză este suficientă. Pentru persoanele imunocompromise, se recomandă o a treia doză.

Potrivit Institutului Pasteur, acest vaccin are o eficiență de 85% împotriva virusului. În afara zonelor endemice din Africa, de la începutul lunii mai au fost depistate peste 18.000 de cazuri de monkeypox în întreaga lume. Boala a fost raportată până în prezent în 78 de țări, iar 70% din cazuri sunt concentrate în Europa.

author avatar
Tudor Borcea
282 afisari

8 COMENTARII

  1. Nici nu este necesar sa se vaccineze toata lumea. OMS.ul spune ca majoritatea celor care se imbolnavesc sunt barbati care au relatii sexuale cu mai multi parteneri si in lumea asta mai sunt si barbati heterosexuali…multi!

  2. asta imi aduce aminte de restrictiile din 20 cu anunturi pe bietele buticuri si mici magazine pe care scria ca este interzis accesul mai mult de 3-4 persoane , si ma uitam in jur si nu era nici tipenie de om . acum iarasi baga vrajeala asta dupa doi ani de minciuni sa nu se buluceasca lumea la vaccinare , si apoi vor veni cu aia ca numai pentru bogati si vip-uri sint vaccinuri . eu le donez de pe acum daca voi avea .

  3. Cum il cheamă pe negroteiul ăla libidinos, din fruntea O.M.S.-ului ? Să-i iau părul ăla creț în poolă. Îi voi dona vaccinul meu. Să și-l bage in cur.

  4. Este cât se poate de clar că dacă nu sunt suficiente vaxxinuri, va fi coadă mare la vaxxinare. La noi nu a fost coadă pentru că erau mult mai multe decât era necesar. Toți ne-am gândit că sunt suficiente vaxxinuri, de ce să ne înghesuim și să transmitem carcalacul, mai bine poate ne vaxxinăm peste 2-3 ani sau mai târziu. Câtzu a luat vaxxinuri și pentru generațiile viitoare.

  5. Bai Tedros, bai negroteiule ratat din Afrika Babuinilor, sa vezi ce te vor capsa si pe tine unii, numai sa inceapa pe bune Jocurile Foamei la nivel mondial, atunci o sa vezi tu distractie !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger