AcasăȘTIRI EXTERNEVarianta Omicron. Un al treilea caz raportat în Marea Britanie. Londra introduce...

Varianta Omicron. Un al treilea caz raportat în Marea Britanie. Londra introduce noi restricții

Fiecărui adult din Marea Britanie i se va oferi a treia injecție anti-Covid-19, în câteva săptămâni pentru, a combate noua variantă super-mutantă Omicron, pe măsură ce „75 de cazuri probabile din Regatul Unit” sunt investigate.

Un al treilea caz de variantă de coronavirus Omicron a fost detectat în Marea Britanie, la Londra, a declarat Health Security Agency.

Sute de cazuri ar fi deja pe pământ britanic

Decizia administrării unei a treia doze la adulți intervine în mijlocul informațiilor potrivit cărora laboratoarele din Marea Britanie analizează 75 de probe „probabile” de variantă Omicron și până la 150 de alte „posibile”.

Începând de marți se reintroduce obligativitatea purtării măștii de față în magazine și transportul public din Anglia. Până în prezent, aproape 18 milioane de oameni au primit până acum injecții de rapel, care până acum au fost rezervate celor cu vârsta de 40 de ani, medicilor din prima linie și celor cu probleme de sănătate.

Dar acum 12,8 milioane de britanici din grupa de vârstă 18-39 de ani vor fi invitați pentru a treia injecție. În condițiile în care a fost depistat un al treilea caz al variantei Omicron, UK Health Security Agency a admis că este „foarte probabil” ca alte cazuri a noii variante să apară, scrie Daily Mail.

Marea Britanie va convoca luni o reuniune urgentă a miniștrilor sănătății ai țărilor G7 pentru a discuta noua variantă.  Surse citate de The Sun spus că există temeri că sute de cazuri Omicron sunt deja în Marea Britanie.

Amenzi până la 6.400 pentru nepurtarea măștii

Familiilor li s-a spus să planifice Crăciunul „în mod normal”, deoarece miniștrii au respins apelurile de a restabili mai multe restricții de izolare.

Începând de luni, poliția va putea aplica amenzi între 200 și 6.400 de lire pentru nerespectarea purtării măștii în transportul pubic, la coafor, în magazine, bănci, etc.

Miniștrii și experții se străduiesc să descopere cât de contagioasă și periculoasă este varianta  Omicron în lumina temerilor că până la 225 de cazuri ar putea fi tratate în prezent de laboratoarele din Marea Britanie.

Giganții farmaceutici au sugerat luni că un nou vaccin pentru a lupta împotriva Omicron ar putea fi gata pe scară largă la începutul anului viitor. Medicul șef al Moderna, Paul Burton, a spus că, deși este o variantă „cu aspect periculos”, este optimist în privința combaterii acesteia. Paul Burton a adăugat: „Avem motive să fim plini de speranță, am învățat multe despre acest virus în general.

Dr. Jenny Harries, de la UK Health Security Agency, a spus că sunt probabile mai multe cazuri de Omicron, dar capacitățile avansate de secvențiere ale Marii Britanii „ne-ar permite să găsim variante și să luăm măsuri rapide pentru a limita răspândirea ulterioară”.

10 țări africane, pe lista roșie

Sâmbătă, Marea Britanie a raportat 37.681 de cazuri de Covid-19 și 51 de decese în decurs de 28 de zile de la un test pozitiv.

Ministrul britanic al Sănătății Sajid Javid a anunțat că testele PCR pentru toate sosirile din străinătate vor fi necesare „cât mai curând posibil”, odată ce cele patru națiuni britanice, Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord vor fi conveni asupra detaliilor.

Această măsură va deveni obligatorie de marți, 30 noiembrie, testul PCR trebuind să fie efectuat până în a doua zi după sosire. Varianta Omicron a determinat autoritățile din Marea Britanie să plaseze 10 țări africane pe lista roșie: Africa de Sud, Namibia, Lesotho, Botswana, Eswatini, Zimbabwe, Angola, Mozambic, Malawi și Zambia.

 

author avatar
Tudor Borcea
162 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger