AcasăȘTIRI EXTERNEVarianta Omicron este dominantă în SUA

Varianta Omicron este dominantă în SUA

Varianta Omicron este dominantă în SUA

Varianta Omicron este acum  majoritară în SUA, unde președintele Joe Biden urmează să anunțe noi restricții marți, 21 decembrie.

Varianta Omicron a reprezentat 73,2% din noile infectări cu Covid-19 din SUA în săptămâna încheiată pe 18 decembrie, potrivit datelor oficialilor americani din domeniul sănătății publicate luni seară.

În săptămâna precedentă, procentul a fost de doar 12,6%.

Casa Albă: Joe Biden nu va anunța măsuri de izolare a țării

Proporția variantei Omicron se situează în jurul a 95% din cazuri într-un grup de state din nord-vest (Oregon, Washington și Idaho) și altul în sud-est, inclusiv Florida, conform Centrelor pentru Prevenire și Control împotriva Bolilor (CDC).

Statele Unite sunt cea mai îndoliată țară din lume în termeni absoluți, cu peste 807.000 de morți, iar consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, dr. Anthony Fauci, a anunțat duminică „săptămâni sau luni dificile pe măsură ce intrăm în iarnă”.

În acest context, Joe Biden trebuie să anunțe marți noi „măsuri” care vizează „creșterea accesului la screening” pentru Covid-19, potrivit purtătorului său de cuvânt, Jen Psaki.

Președintele va insista asupra „riscurilor pentru persoanele nevaccinate”, dar nu este planificată nici o „măsură de închidere a țării”, a spus ea, scrie AFP.

Biden, ales în mare parte cu promisiunea de a pune capăt epidemiei, nu are multe pârghii la nivel federal.

Iar puținele măsuri restrictive pe care le-a luat, inclusiv vaccinarea în marile companii, se confruntă cu procedurile judiciare și alimentează discursurile opoziției republicane privind atacul la libertățile individuale.

 

author avatar
Tudor Borcea
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger