AcasăȘTIRI EXTERNEVarianta Omicron. A doua țară din lume care își închide granițele

Varianta Omicron. A doua țară din lume care își închide granițele

Varianta Omicron. A doua țară din lume care își închide granițele

După Israel, Japonia este a doua țară care și-a închis granițele în încercarea de a opri extinderea noii variante Omicron.

Primul ministrul Fumio Kishida a declarat luni, 29 noiembrie, că Japonia îți va închide granițele pentru noile intrări de cetățeni străini, inclusiv călători de afaceri, studenți străini și stagiari străini, începând de marți, pe măsură ce temerile legate de noua variantă Omicron cresc.

„Aceasta este o măsură preventivă, de urgență, pentru a evita scenariul cel mai rău”, a declarat Kishida.

Populația să rămână calmă și să poarte măști

Interdicția de intrare nu afectează rezidenții străini care reintră în Japonia și cetățenii japonezi. Dar cetățenii japonezi și rezidenții străini care reintră în Japonia, care călătoresc din 14 țări în care au fost confirmate cazuri de variantă Omicron, vor trebui să se plaseze în carantină în unitățile desemnate de guvern, a spus Kishida.

„Aceasta este o măsură extraordinară deocamdată până când vom ști mai multe despre varianta omicron”, a spus Kishida. Varianta Omicron poate fi mai infecțioasă decât alte tulpini, dar se știe relativ puțin despre cât este de transmisibilă și capabilă să se sustragă răspunsurilor imune ale organismului.

Prim-ministrul a îndemnat publicul să rămână calm, să poarte măști și să mențină distanțarea socială.

Kishida a mai spus că un călător din Namibia a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Nu era clar dacă persoana a fost infectată cu varianta Omicron, dar proba a fost trimisă la un laborator pentru a face această determinare, un proces care este de așteptat să dureze patru până la cinci zile, a adăugat el.

OMS cere granițe deschise

Japonia a înăsprit treptat restricțiile de intrare de când noua variantă a început să se răspândească rapid pe tot globul. În weekend, a cerut inițial călătorilor din nouă puncte fierbinți din Africa – Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia, Africa de Sud, Zimbabwe, Mozambic, Malawi și Zambia – să petreacă 10 zile în unități de carantină desemnate de govern, la sosire, scrie The Japan Times.

Japonia, care a instituit restricții la frontieră la începutul pandemiei, și-a relaxat măsurile pentru călătorii de afaceri, studenții și stagiarii străini la începutul lunii noiembrie, dar rămâne închisă turiștilor.

Apariția variantei Omicron a fost considerată „îngrijorătoare” de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care solicită totuși menținerea granițelor deschise.

author avatar
Tudor Borcea
209 afisari

1 COMENTARIU

  1. & Muscuția bețivă „l-a depășit” pe țânțarul anofel la „categoria o micron” , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger