AcasăȘTIRI EXTERNECelebra faleză Scala dei Turchi a fost vandalizată. Furie în Sicilia (FOTO)

Celebra faleză Scala dei Turchi a fost vandalizată. Furie în Sicilia (FOTO)

Celebra faleză Scala dei Turchi a fost vandalizată. Furie în Sicilia

Foarte apreciată de turiști în fiecare an, celebra faleză de calcar din sudul Siciliei a fost vandalizată cu substanță de culoare roșie.

După cum relatează cotidianul britanic The Guardian, emblematica faleză Scala dei Turchi, situată în provincia Agrigento, în sudul Siciliei, au fost parțial murdărite cu o pulbere roșie, împrăștiată se pare vineri, 7 ianuarie, seara.

„Un scandal pentru imaginea Siciliei”

Autoritățile italiene au declarat că au deschis o anchetă ăi au ordonat teste asupra materialului folosit pentru a urmări vânzările recente de pulbere roșie în regiune.

Potrivit primelor elemente, autorii acestei infracțiuni au degradat stânca de calcar cu pulbere roșie de oxid de fier, un material destul de ușor de îndepărtat.

„Splendida faleză Scala dei Turchi, o atracție a regiunii Agrigento pentru vizitatorii din întreaga lume, a fost rușinos desfigurată”, a regretat Nello Musumeci, președintele Siciliei.

„Condamnăm pe autorii acestui gest laș. Este un scandal nu numai pentru un bun de o frumusețe rară, ci și pentru imaginea insulei noastre. Sper că justiția îi va identifica rapid pe responsabili”, a mai indicat el.

Prezentat ca candidat pentru statutul de Patrimoniu Mondial al Unesco în 2019, Scala dei Turchi este una dintre cele mai populare atracții pentru turiști în fiecare an în Italia.

În februarie 2020, după ani de plângeri cu privire la protecția necorespunzătoare a falezei împotriva eroziunii și a vandalismului turistic, procurorii italieni au preluat controlul asupra sitului.

author avatar
Tudor Borcea