AcasăȘTIRI EXTERNEVara rechinilor la mare. Medicii i-au tăiat piciorul unui băiețel de 10...

Vara rechinilor la mare. Medicii i-au tăiat piciorul unui băiețel de 10 ani

Vara rechinilor la mare. Medicii i-au tăiat piciorul unui băiețel de 10 ani / Foto: printscreen

Unui băiat în vârstă de 10 ani i-a fost amputat o parte din picior după ce a fost mușcat de un rechin în Florida Keys, SUA a anunțat familia acestuia.

Jameson Reeder Jr. a fost atacat weekendul trecut pe reciful Looe Key Reef, a anunțat Comisia pentru conservarea peștilor și a vieții sălbatice din Florida.

From Joshua Reeder

Număr neobișnuit de atacuri vara aceasta

Copilul, care se afla într-o excursie cu barca împreună cu familia sa, făcea snorkeling în reciful de mică adâncime când a fost „atacat” și mușcat de picior de ceea ce părea a fi un „rechin buldog” de peste 2,4 metri, a declarat unchiul său Joshua Reeder pe Facebook.

Jameson Reeder Jr. a reușit „în mod miraculos” să se agațe de un plutitor de spumă și a fost salvat de membrii familiei, care i-au aplicat un garou la picior, a adăugat Joshua Reeder. Spitalizat la Miami, băiatul a fost supus unei intervenții chirurgicale și a trebuit să-i fie amputat piciorul de sub genunchi, scrie Le Journal de Montreal.

O campanie de strângere de fonduri online lansată de familia sa a strâns peste 50.000 de dolari până marți după-amiază.

Numărul neobișnuit de mare de atacuri ale rechinilor pe coasta statului New York a stârnit temeri în Statele Unite în această vară, însă riscul de a fi mușcat de acest animal rămâne scăzut.

La nivel local, situația poate varia foarte mult de la un an la altul, dar la nivel global, în fiecare an se înregistrează în jur de 75 de atacuri de rechini. Numărul deceselor este de aproximativ cinci.

Studiile au arătat că rechinii, care nu atacă intenționat oamenii, pot confunda surferii sau înotătorii cu prada lor obișnuită. În Statele Unite, majoritatea atacurilor au loc pe coasta atlantică a Floridei.

author avatar
Tudor Borcea
405 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger