AcasăȘTIRI EXTERNEVânzări record la Rolls-Royce. Criza energetică nu afectează segmentul de lux

Vânzări record la Rolls-Royce. Criza energetică nu afectează segmentul de lux

Vânzări record la Rolls-Royce. Criza energetică nu afectează segmentul de lux / Foto: printscreen

Criza costului vieții nu afectează mașinile de lux: constructorul britanic Rolls-Royce a înregistrat în 2022 cele mai mari vânzări anuale din istoria sa de 118 ani, cu un total de 6.021 de unități vândute.

Această cifră reprezintă o creștere de 8% față de 2021, cu livrări „către clienți din aproximativ 50 de țări”, a precizat luni într-un comunicat marca, care aparține grupului german BMW.

Vânzări garantate și pentru modele electrice

Cifrele publicate de Rolls-Royce Motor Cars, ale cărei vânzări sunt majoritare în SUA, China și Europa, contrastează cu restul pieței auto, care se străduiește să-și revină după pandemie și suferă din cauza unei penurii globale de semiconductori.

În special, vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut în 2022 la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani, în ciuda unei reveniri la sfârșitul anului, a anunțat organismul industrial SMMT.

Dar, la fel ca alte mărci de lux, precum Bentley și Bugatti, Rolls-Royce a cunoscut deja un an record în 2021, scrie Boursorama.

Un alt exemplu al sănătății opulente a segmentului automobilului exclusivist, Lamborghini anunțase în august că și-a vândut deja în avans toată producția până la începutul anului 2024.

Rolls-Royce, fondată la începutul secolului XX și cumpărată de BMW în 1998, pregătește, de asemenea, lansarea lui Spectre, primul său vehicul complet electric, programat pentru acest an, pentru care precomenzile au „depășit așteptările”, potrivit mărcii.

Primele livrări sunt așteptate în al patrulea trimestru al anului 2023. Rolls-Royce și-a stabilit ca termen limită sfârșitul anului 2030 pentru a construi numai mașini electrice.

author avatar
Tudor Borcea