AcasăȘTIRI EXTERNEVălul Islamic. Pentru Uniunea Europeană, „libertatea se află în hijab”

Vălul Islamic. Pentru Uniunea Europeană, „libertatea se află în hijab”

În urmă cu câteva zile, o campanie a Uniunii Europene care sărbătorește „libertatea în hijab” a stârnit controverse. Acesta prezintă portretele mai multor tinere purtând vălul islamic.

O campanie controversată este cea recent lansată de Consiliul Europei, prin programul său de incluziune și de luptă împotriva discriminării.

„O scandaloasă propagandă islamistă”

O campanie promoțională care celebrează diversitatea și „libertatea în hijab” a fost denunțată de mai mulți politicieni din Franța, ceea ce i-a determinat pe unii dintre ei să ceară îndepărtarea afișelor.

Afișele prezintă portretele mai multor tinere cu văl islamic, cu un mesaj în limba engleză: „Frumusețea este în diversitate, așa cum libertatea este în hijab”.

Deși inițial a trecut relativ neobservată, campania cofinanțată de Uniunea Europeană a sfârșit prin a provoca furia internauților și a numeroase personalități politice, cum ar fi Nadine Morano (Republicanii, centru-dreapta), care a făcut apel la președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Doamnă președintă a Comisiei Europene, vă cer să puneți capăt imediat acestui scandal al utilizării fondurilor europene pentru o scandaloasă propagandă islamistă. Această campanie este o insultă la adresa femeilor iraniene care mor pentru libertatea lor”, a declarat Morano pe Twitter, miercuri.

Președintele interimar al Rassemblement National, Jordan Bardella, a reacționat și el pe rețelele de socializare, denunțând atitudinea Uniunii Europene care „face un nou pas de supunere, promovând vălul islamic purtat de o fată”. „Să fim cu toții conștienți de faptul că acest relativism și această lașitate pregătesc terenul pentru o victorie a obscurantismului pe continentul nostrum”, a adăugat el. Această campanie arată că libertatea religioasă nu trebuie confundată cu promovarea unui simbol religios.

author avatar
Tudor Borcea
479 afisari

9 COMENTARII

  1. Baboule, nu obliga nimeni sa porti hijabul! Este doar desore libertatea de a-l purta. Da ce sa ceri unui dobitoc!…

  2. Ce dreak cauta maimutele asa imbrobodite in buricul Europei ?
    Vor ,,libertatea”din hijab ,sa o caute acasa in Asia sau Africa de unde au venit .

  3. Nu Uitati ca la 53 de ani asa zisul profet Mahomed s-a insurat cu Aisa in varsta de 6 ani….Pe el a pus ochii Dumnezeu !!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri