AcasăȘTIRI EXTERNEVal de frig în plină criză energetică. Marea Britanie repornește două centrale...

Val de frig în plină criză energetică. Marea Britanie repornește două centrale electrice pe cărbune

Val de frig în plină criză energetică. Marea Britanie repornește două centrale electrice pe cărbune / Foto: Facebook

Operatorul rețelei de electricitate din Marea Britanie, National Grid, a emis luni un aviz de repornire a două centrale electrice pe cărbune care au fost puse în așteptare pentru iarnă, în urma valului de frig care a lovit țara.

 

National Grid a solicitat punerea în funcțiune a două centrale de 570 de megawați (MW) – Drax 5 și 6 -, potrivit anunțurilor publicate pe site-ul Elexon. Elexon este o filială deținută integral, dar independentă din punct de vedere operațional, a National Grid Energy System Operator (NGESO) în Marea Britanie.

Frigul încălzește cărbunii

Acest anunț nu înseamnă că aceste unități vor fi folosite luni, dar ele sunt disponibile (…) în caz de nevoie, se precizează. „Publicul ar trebui să continue să folosească energia ca de obicei”, a declarat operatorul.

National Grid a semnat în august contracte cu Drax Group și EDF pentru a prelungi durata de viață a patru centrale electrice pe cărbune, precizând că aceste contracte de urgență vor fi utilizate doar în ultimă instanță.

Agenția britanică pentru sănătate și siguranță (UKHSA) a emis vineri o avertizare meteorologică din cauza condițiilor de îngheț, iar Met Office a avertizat că valul de frig ar putea dura până la 16 decembrie.

author avatar
Tudor Borcea
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger