AcasăȘTIRI EXTERNEPANICĂ ÎN Moldova: val de alerte cu bombă la Chișinău! Ce se...

PANICĂ ÎN Moldova: val de alerte cu bombă la Chișinău! Ce se întâmplă

Nu mai puțin de nouă alerte cu bombă au fost primite la Chișinău, într-o singură zi, luni, oamenii legii spunân că ar fi organizate de elemente ostile Republicii Moldova și drumului său către Uniunea Europeană.

Luni dimineața, după ce polițiștii au fost sesizați despre amplasarea unui obiect explozibil în sediul Curții Supreme de Justiție (CSJ), alte alerte cu bombă au fost anunțate în opt locații din Chișinău, informează zdg.md.

Este vorba despre Aeroportul Internațional Chișinău și de mai multe spitale și centre comerciale.

Amenințări „deloc întâmplătoare”, spun experții

Alertele false cu bombă, anunțate în ultimele săptămâni atât în Chișinău cât și pe întreg teritoriul Republicii Moldova, ar fi organizate de un grup de persoane care și-ar dori să creeze neliniște în societate, menționau anterior responsabili din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Oamenii legii susțin că nu consideră „deloc întâmplătoare” alertele privind atentatele teroriste cu bombă în perioada în care Republica Moldova a primit statutul de țară candidată la UE și în contextul actualului „vector de dezvoltare externă”.

Există mai mulți suspecți, din țară și de peste hotare, iar acțiunile acestora ar fi fost „dirijate de un grup de persoane care au ca obiectiv unele acțiuni de destabilizare și creare a neliniștii în societate”.

 

author avatar
Tudor Borcea