AcasăȘTIRI EXTERNEVaccinarea obligatorie agită Marea Britanie. Ministrul Sănătății: „Dacă nu, vă cautați alt...

Vaccinarea obligatorie agită Marea Britanie. Ministrul Sănătății: „Dacă nu, vă cautați alt loc de muncă”

Vaccinarea obligatorie agită Marea Britanie. Ministrul Sănătății: „Dacă nu, vă cautați alt loc de muncă”

„Dacă nu doriți să vă vaccinați, de ce mai lucrați în sistemul îngrijirii sănătății?”. Tonul autorităților este în creștere în Marea Britanie în ceea ce privește vaccinarea obligatorie.

Lucrătorii britanici care nu doresc să fie vaccinați împotriva coronavirusului trebuie să „plece și să caute un alt loc de muncă”, a declarat sâmbătă, 2 octombrie, ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid.

Guvernul britanic a decis anterior ca toți lucrătorii din domeniul sănătății care lucrează în casele de bătrâni să fie complet imunizați până la 11 noiembrie.

„Dacă nu primiți vaccinul, de ce lucrați în îngrijirea sănătății?”

Dar sectorul a solicitat suspendarea acestei măsuri, argumentând că vaccinarea obligatorie ar putea cauza dificultăți serioase în multe case de bătrâni care deja se luptă să recruteze suficient personal.

Într-un interviu acordat postului de radio public BBC Radio 4, ministrul Sajid Javid a refuzat fără echivoc această cerere. El estimează că oamenii care nu sunt pregătiți să fie vaccinați nu își au locul în sector. „Dacă nu primiți vaccinul, de ce lucrați în îngrijirea sănătății?”, a întrebat el.

„Lucrând într-o casă de bătrâni, lucrați cu cei mai vulnerabili oameni din țara noastră. Dacă nu vă deranjați să vă vaccinați, mergeți și căutați un alt loc de muncă”, a adăugat el, scrie La Libre.

Termen limită și personal puțin

În noiembrie anul trecut, cu puțin înainte de începerea campaniei de vaccinare din Marea Britanie, patru din zece lucrători din sector au spus că nu vor să fie vaccinați împotriva Covid-19. Dar, între timp, 86 % dintre ei și-au finalizat parcursul de vaccinare.

Organizația sectorială National Care Association  spune că casele de îngrijire medicală au nevoie de mai mult timp pentru a convinge personalul reticent în imunizare. „Nu suntem împotriva vaccinării”, a asigurat președintele Nadra Ahmed. „Dar nu avem personal. Acest termen limită nu va face decât să înrăutățească situația”, a subliniat ea.

author avatar
Tudor Borcea
591 afisari

6 COMENTARII

  1. La englezoi ministru sanatatii Sajid Javid după nume pakistanez, la noi la Rumunien secretar de stat cu functie de ministru raed arahat ,,balestinian”_așa pronunță ei-neam cu Haissam ala de fugii inculpat pt. terorism! Ba da natici romani sau englezoi nu se mai gasesc pt. functiile de min.ale sanatatii in regat și la noi? Prima data la englezoi cîștiga primaria londrei un pakistanez,apoi și la noi frantuzoaica clothilde,neamțu fritz cu origini iudaice la Timișoara și altu la Brașov! Parca e un tipar de actiune !!

  2. Robotii care vreti voi sa domine societatea nu vor ajunge la necesar bai nebunilor!!!!Tot de oameni aveti nevoie!!!

  3. & Un ministru al sănătății care zice că vaccinarea are ca scop „sustenabiliatea” industriilor poluante, funcționând ca un combinezon de protecție, în medii toxice, poluante, cu riscuri la integritatea și sănătatea persoanelor, ?

  4. Cam are dreptate paki, acolo trebuie sa respecți legea.Daca erau în UE nu puteau sa facă ce vor fără Merkel sau macron

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger