AcasăȘTIRI EXTERNEVaccinarea lui Putin. Kremlinul bagă lumea în ceață: „Trebuie să ne credeți...

Vaccinarea lui Putin. Kremlinul bagă lumea în ceață: „Trebuie să ne credeți pe cuvânt”

Vaccinarea lui Putin. Kremlinul bagă lumea în ceață: „Trebuie să ne credeți pe cuvânt”

Președintele rus Vladimir Putin va fi vaccinat, marți seara, cu unul dintre cele trei seruri dezvoltate de Rusia, dar evenimentul va rămâne privat, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Președintele nu a fost încă vaccinat, dar ne așteptăm că va fi până la sfârșitul zilei, seara”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

„Nu vom arăta în direct vaccinarea președintelui, va trebui să ne credeți pe cuvânt”, a continuat Peskov, adăugând că vaccinarea „sub privirea atentă a camerelor de luat vederi nu este pe placul lui Vladimir Putin”.

Spre deosebire de unii lideri europeni, de Papa Francisc, de regina Elisabeta a II-a sau de președintele SUA, Joe Biden, care s-au vaccinat în direct, într-un mesaj de încredere în știință adresat concetățenilor lor.

De asemenea, Dmitri Peskov a refuzat să spună dacă Putin va fi vaccinat folosind Sputnik V, serul emblematic al Moscovei sau cu unul dintre celelalte două vaccinuri dezvoltate de Rusia.

„Va fi unul dintre cele trei, nu vom spune în mod specific care”, a declarat Peskov, lăudând în același timp „eficiența și fiabilitatea lor”.

Vladimir Putin, în vârstă de 68 de ani, a promis luni că va fi vaccinat a doua zi, un anunț mult așteptat după ce a făcut deja o promisiune în acest sens în decembrie anul trecut, când Rusia a lansat campania de inoculare a populației.

Rușilor le e frică de vaccinul Sputnik V

În ciuda succesului proclamat al vaccinului Sputnik V, cu o propagandă publică agresivă și aprobat în 56 de țări, Rusia se luptă să-și vaccineze populația, o mare parte din acestea rămânând circumspectă.

Până în prezent, doar 4 milioane de ruși au primit cele două injecții ale vaccinului și alte 2 milioane prima doză. Adică doar 4% din populația rusă, departe de rata vaccinării înregistrată în Statele Unite sau în Marea Britanie, scrie AFP.

Aproape două treimi dintre ruși consideră Covid-19 o „armă biologică” creată de om, potrivit unui sondaj publicat la începutul acestei luni de centrul independent Levada, iar 62% dintre cei chestionați nu sunt dispuși să se vaccineze.

 

author avatar
Tudor Borcea
438 afisari

3 COMENTARII

  1. Păi, papagalii sclaveți, ca Biden (ăla e o jucărie stricată, vai de capul lui), Johannes și alte caricaturi, normal că i-au dat cu circul. Iar a doua la mână, parcă știe cineva ce era în seringile alea. Îi controlează poporul pe nenorociții ăștia? Nu. In schimb, își bat ei joc de noi. Bravos, națiune!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger