AcasăȘTIRI EXTERNEVaccin pentru varianta Omicron. Anunțul făcut de Pfizer

Vaccin pentru varianta Omicron. Anunțul făcut de Pfizer

Vaccin pentru varianta Omicron. Anunțul făcut de Pfizer

Șeful companiei farmaceutice americane Pfizer a asigurat luni, 19 ianuarie, că o versiune a unui vaccin împotriva Covid-19 adaptat la varianta Omicron va fi gata, dacă va fi necesar, în martie, în timp ce omologul său de la Moderna a menționat pregătirea unui vaccin similar pentru toamnă.

„Nu știu dacă vom avea nevoie, nu știu dacă sau cum va fi folosit, dar vom fi pregătiți. Fabrica a început deja producția”, a declarat directorul Pfizer, Albert Bourla, pentru CNBC.

Studii pentru necesitatea unei a patra doze

El a indicat, la sfârșitul lunii noiembrie, că Pfizer a început deja să lucreze la o nouă versiune a vaccinului care să țintească mai specific varianta Omicron.

„Sperăm să putem veni cu un produs care să protejeze mult mai bine împotriva infecțiilor în special, deoarece protecția împotriva spitalizărilor și a cazurilor severe este destul de rezonabilă cu vaccinurile actuale, dacă ați primit a treia doză”, a explicat Bourla.

Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a afla dacă este necesară o a patra doză, a adăugat el.

Directorul general al Moderna, Stéphane Bancel, a indicat, la rândul său, că laboratorul său lucrează la o doză de rapel pentru această toamnă care vizează tot Omicron, care ar trebui să intre „în curând” în teste clinice, scrie AFP.

„În prezent, suntem în discuții cu oficialii din domeniul sănătății din întreaga lume pentru a decide care credem că este cea mai bună strategie pentru un potential rapel pentru toamna anului 2022”, a spus el.

„Credem că va conține Omicron”, dar ar putea include și alte elemente”, a adăugat. „Trebuie să fim atenți să încercăm să rămânem cu un pas înaintea virusului și să nu rămânem în urmă”, a mai subliniat șeful Moderna.

 

author avatar
Tudor Borcea
425 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger