AcasăȘTIRI EXTERNEVaccin anti-Covid sub formă de pilulă, testat în Israel

Vaccin anti-Covid sub formă de pilulă, testat în Israel

Vaccin anti-Covid sub formă de pilulă, testat în Israel

Testele clinice pentru un astfel de vaccin administrat oral au început pe 24 de voluntari nevaccinați.

Acesta este proiectul la care lucrează compania biotech Oravax Medical, care tocmai a lansat primul său studiu clinic pe oameni în Israel, relatează Jerusalim Post.

Pe hârtie, e simplu. 24 de voluntari nevaccinați trebuie să ingereze o pilulă care trebuie să-i imunizeze împotriva Covid-19. Jumătate dintre participanți vor primi o doză, cealaltă jumătate, două.

„Va fi o revoluție pentru întreaga lume”

Această primă fază ar trebui să permită testarea siguranței și a nivelului de anticorpi antrenate de administrarea acestui vaccin oral. „Dacă putem vaccina oamenii cu o singură pastilă, va fi o revoluție pentru întreaga lume”, a spus Nadav Kidron, directorul Oramed Pharmaceuticals, care a cofondat Oravax Medical.

Acest tratament are, firește, mai multe avantaje. Este nevoie de mai puțină logistică și un număr redus de personal medical. De asemenea, este mult mai ușor de depozitat decât unele dintre vaccinurile actuale și, în general, un vaccin oral provoacă mai puține efecte secundare decât injecțiile.

Distribuit cu prioritate în țările emergente

Trei proteine ​​structurale ale coronavirusului sunt utilizate pentru dezvoltarea acestui tratament, spre deosebire de injecțiile existente. „Vaccinul nostru ar trebui să fie mult mai bun pentru a răspunde viitoarelor mutații ale virusului”, a explicat Nadav Kidron. Dacă o variantă reușește să ocolească prima linie de apărare, va exista o a doua și apoi a treia”, scrie 20 Minutes.

Mai multe teste pe animale au arătat deja eficacitatea tratamentului în ceea ce privește producția de anticorpi. Acest vaccin ar fi eficient împotriva variantei Delta. Dacă este validată, această pastilă ar putea fi distribuită mai întâi în țările emergente, care încă au o rată de vaccinare scăzută.

 

author avatar
Tudor Borcea
272 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca ar exista si pastile anti – imbecilitate dar si anti – jigodie omeneasca ce bine ar fi!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger