AcasăȘTIRI EXTERNEVacanţă de COŞMAR pentru românii care au mers pe insula grecească Lefkada:...

Vacanţă de COŞMAR pentru românii care au mers pe insula grecească Lefkada: blocaţi de INCENDII! (VIDEO)

grecia

Vacanţă de coşmar pentru mai mulţi români care au ales să meargă pe insula grecească Lefkada. Au rămas blocaţi aici din cauza unor incendii de vegetație cauzate de temperaturile extreme. Vântul puternic a făcut ca flăcarile să se extindă rapid.

Un incendiu care a izbucnit foarte aproape de Atena, în zona Schimatari. 70 de pompieri, dintre care 28 sunt români, participă la stingerea acestui incendiu.

Flăcările ard într-o zonă greu accesibilă

Flăcările ar fi izbucnit într-o zonă greu accesibilă, în pădurea din apropierea uneia din cele mai apreciate plaje din stațiune, spun autoritățile elene.

La fața locului se află și 17 maşini şi 2 grupuri mobile, 4 elicoptere și 2 avioane. Circulația a fost oprită în această zonă. Nu se știe exact circumstanțele cum a luat foc în această zonă, dar trebuie să spunem că autoritățile au anunțat astăzi un pericol foarte mare.

A folosit apă din mare

Pompierii au acționat cu mai multe elicoptere care au cărat apă din mare pentru a stinge și a opri extinderea flăcărilor. De asemenea, mai multe drumuri au fost blocate pentru a ușura trecerea autospecialelor în zonă.

Grecii au anunţat că turiştii nu pot părăsi insula până când focul nu va fi stins în totalitate pentru ca aceștia să poată pleca în siguranță.

author avatar
Andrei Ștefan
782 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger