Cauta

Va juca dur! Putin știe punctul slab al celei mai mari economii europene

Rusia are opțiunea de a opri gazul trimis în Europa – o strategie împotriva căreia Germania pare să nu aibă nicio apărare.

Vladimir PutinGazprom le-a oferit nemților o idee despre cum ar putea fi viața în cazul în care Moscova ar juca urât. Recent, a înjumătățit cantitatea de gaz trimisă prin Nord Stream 1, folosind scuze tehnice false.

Germania, care încă se bazează pe Rusia pentru mai mult de o treime din gazele sale, își dă seama acum că ar putea fi nevoită să se confrunte cu un embargo total asupra gazului – și cu o iarnă rece. Săptămâna trecută, nivelul său de risc pentru gaz a fost ridicat la stadiul doi, o stare de „alarmă”.

Ce se întîmplă dacă Putin închide complet robinetele? Potrivit lui Robert Habeck, ministrul german al economiei, orice oprire bruscă a fluxurilor de gaz rusesc ar declanșa un efect de domino: o criză economică pe care o compară cu prăbușirea băncii americane Lehman Brothers din 2008.

“Oare astfel de avertismente nu au efectul pervers de a-l încuraja pe Putin să declanșeze un embargo pe gaz?”, comentează The Spectator. Nu este un plan de a ține Germania „la răscumpărare”?

Die Welt încearcă să își pregătească cititorii pentru ceea ce ar putea urma. „Criza petrolului din 1973, cu cele patru duminici fără mașini, pare o simplă încercare în comparație cu ceea ce îi așteaptă acum pe industria și consumatorii germani”.

Germania s-ar putea confrunta cu lipsuri masive în această iarnă. Aceasta ar putea fi opțiunea cea mai bună a lui Putin. El ar putea provoca daune și, în același timp, ar putea obține cea mai mare parte a banilor, deoarece gazul rusesc se vinde la prețuri umflate.

Cele trei centrale nucleare care au mai rămas în Germania furnizează doar 6 % din energia electrică a țării.

Rusia este atât de plină de numerar din cauza prețurilor combustibililor încât își poate permite să folosească sancțiunile privind gazele împotriva UE.Occidentul nu va găsi în curând furnizori alternativi și mondalități inteligente de a elimina mărfurile rusești.

Moscova știe că Germania este punctul slab al alianței vestice și că securitatea energetică este cea mai mare vulnerabilitate a sa. Un embargo pe gaz nu este lipsit de riscuri pentru Putin, dar are o mână puternică. Și nu va ezita să o joace.

Ultimele stiri

  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să acord vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Exit mobile version