AcasăȘTIRI EXTERNEVa fi ucis în mod inuman în Iran! Soția unui om de...

Va fi ucis în mod inuman în Iran! Soția unui om de știință suedez cere ajutorul UE

Va fi ucis în mod inuman în Iran! Soția unui om de știință suedez cere ajutorul UE / Foto: Facebook

Soția academicianului iraniano-suedez Ahmedreza Djalali, acuzat de spionaj și amenințat cu execuția în Iran, a cerut sâmbătă Uniunii Europene să ia măsuri pentru a obține eliberarea soțului său.

Femeia a făcut această solicitare într-un interviu acordat postului public german de televiziune ZDF.

Acuzat și de colaborare cu Israelul

Presa iraniană afirmase că acesta ar putea fi spânzurat sâmbătă, iar oficialii iranieni au declarat că vor executa sentința. Dar, potrivit soției lui Djalali, Vida Mehrannia, ministrul justiției din Iran ar putea lua în considerare o amânare a sentinței.

„Sper că UE poate acționa cu adevărat decisiv pentru a-l aduce pe Ahmedreza acasă”, a spus ea, în fragmente din interviul publicat de ZDF, scrie Le Figaro.

UE nu trebuie „să permită ca o persoană nevinovată să fie ucisă într-un mod atât de inuman”, a adăugat ea. Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a cerut marți Teheranului să oprească execuția și să revoce sentința.

Ahmadreza Djalali, medic, lector și cercetător care era stabilit la Stockholm, unde lucra pentru Institutul Medical Karolinska, a fost arestat în timpul unei vizite în Iran în 2016.

El a fost condamnat la moarte în 2017 sub acuzația de spionaj și colaborare cu Israel, negată de Suedia și de susținătorii săi. În februarie 2018, în timp ce se afla în detenție, Suedia i-a acordat cetățenia suedeză.

author avatar
Tudor Borcea
357 afisari

3 COMENTARII

  1. Da de ce-i suedez? De când? Unde a trăit? Unde s-a născut?
    Atunci de ce-i suedez?

  2. Iaranul este o tara libera care nu este condusa de pedofili drogati si trangender iar poponarii din occident care fac propaganda NATO trebuie pedepsiti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger