AcasăȘTIRI EXTERNEVa ataca Rusia ţările baltice? Tensiuni tot mai mari între NATO şi...

Va ataca Rusia ţările baltice? Tensiuni tot mai mari între NATO şi Kremlin

Va ataca Rusia ţările baltice? Tensiuni tot mai mari între NATO şi Kremlin

Statele Unite afirmă că NATO este gata să apere Lituania în cazul unei invazii ruse. Departamentul de Stat american a subliniat că Washingtonul sprijină ferm articolul 5 din Tratatul Atlanticului de Nord, care prevede că un atac asupra unei ţări NATO este un atac asupra întregii Alianţe.

Casa Albă a reacţionat, deci, la ameninţările Rusiei la adresa Lituaniei, după ce ţara baltică a restricţionat transportul de mărfuri spre enclava rusă Kaliningrad, în conformitate cu sancţiunile europene instituite după invadarea Ucrainei.

Atacuri împotriva Estoniei, Letoniei și Lituaniei?

Manevrele pe care Ministerul rus al Apărării le efectuează în regiunea Kaliningrad vizează atacuri de antrenament împotriva Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Pe lângă exercițiile cu rachete, elicopterele rusești au încălcat de mai multe ori spațiul aerian al țărilor baltice.

Cu o zi înainte, Ministerul de Externe al Estoniei a înmânat ambasadorului rus o notă de protest din cauza incidentului care a avut loc pe 18 iunie, când un elicopter Mi-8 a trecut granița cu transponderul oprit și a refuzat să ia legătura cu dispecerii.

Armata NATO consideră că „invazia” elicopterelor face parte din pregătirea pentru un posibil atac, a declarat o sursă a alianței pentru ltalehti.

author avatar
Andrei Ștefan
460 afisari

7 COMENTARII

  1. nu daca nu au ceva tratate incheiate cu fiecare stat inainte de capatarea independentei dar in fiecare stat baltic sunt destui rusi sa faca valuri cat sa forteze o interventie impotriva lor si fenomenul ucraina va fi adus in actualitate!

  2. Bineinteles ca le vor ataca. Cu exceptia Ungariei, toate tarile din organizatia Bucharest Nine (B9) sunt vizate. Este foarte probabil ca si statele scandinave sa fie atacate, mai ales ca granita cu Finlanda este cel mai vulnerabila.

  3. Rusia e ca o balega de vaca se raspandeste peste tot cu stropi in Transnistria si Kaliningrad. E normal ca daca trece trenul rus prin Lituania sa il intrebe da ce cari. Hop ai metal ai carbune nu malai, jos textila asa a zis Ue. Sa care si rusii cu zepelinul din Kaliningrad usor Baltica o țir Artica hop cotesti Sibieria cu trenu la topit facut tanc..

  4. Discutie absolut penibila….Rusia nu poate sa lupte cu NATO,dar in cazul unui conflict are aliati,cel mai vizibil e China.Si actiunile Chinei impotriva USA sunt comandate de la DAVOS si Bruxelles.Bancile olandeze au finantat cu trilioane de dolari armata chineza impreuna cu austriecii si monarhia din Monaco.Deci in cazul unui conflict Rusia-NATO provocat de bancheri vom asista la un razboi China-USA in Pacific.Cat de prosti sunt oamenii astia? Adica niste bancheri mafioti trimit la ARMAGEDDON miliarde de oameni si totul este la vedere..De ce nu sunt controlate bancile care au facut afaceri in Irak Libia si Afghanistan?Acolo e cheia problemei…..beneluxul mafiot afaceri cu petrol,cocaina,arme,diamante de trilioane de dolari si euro

  5. Bai polacilor tampiti, in ritmul asta sigur o sa primit cadou ceva ciuperkute atomice de la rusnacii aia salbatici, voi si lituanienii aia dusi cu pluta !! Bai, macar la iarna nu trebuie sa va faceti griji, va bronzati in cam 3 secunde, iar dupa aia o sa fiti chiar foarte fericiti !! Ha ha ha 🙂 Bai, majoritatea postacilor liber cugetatori de partid nazist de pe aici habar nu au ca Occidentul acela ateu si decadent isi traieste ultimele clipe de existenta, in cativa ani, prin 2025 pe acolo vor ramane numai cateva milioane de canibali, dupa Iarna Nucleara ce vine acum, va fi mai ceva ca in serialul Tribes of Europa !! Bai anonim, fa o vacanta acum in Bora Bora, asa cum facem noi, ca nu se stie cand o sa mai prinzi vrmeuri din astea, mai linistite, ce vine din toamna o sa fie macel, bai ametitule, vezi sa ai cu ce sa iti aperi familia si proprietatea ta, ca doar nu te astepti sa vina tablagii sa te apere de multimea dezlantuita !! Ha ha ha 🙂

  6. AMERICA NU VA INTRA IN NICI UN RAZBOI DIN EUROPA !,RESTUL E GARGARA ,IAR NATO ESTE O ADUNATURA DE CIOBURI,IN CARE SINGURA ARMATA CARE ARE CEVA DE SPUS
    NU SE VA BAGA – INTR-UN ATAC CONTRA RUSIEI ,ARMATA TURCIEI VA RAMANE IN STAND BY .
    AMERICA ARE ALTA GRIJA PE CAP -EXTINDEREA APELOR TERITORIALE CHINEZE IN ZONA PACIFICULUI SI EVENTUAL UN ATAC AL CHINEI IN TAIVAN.
    DE LA MANEVRE COMUNE LA ALIANTE MILITARE NU-I DECAT UN PAS ,IAR PASUL S-A FACUT, AZI CHINA ,RUSIA SI IRANUL SUNT ALIATI MILITAR.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger