AcasăȘTIRI EXTERNEUrsula von der Leyen, soluţia pentru a tarversa iarna cu bine: ”Oamenii...

Ursula von der Leyen, soluţia pentru a tarversa iarna cu bine: ”Oamenii pot coborî termostatul cu 1-2 grade”

ursula von der leyen

Președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a vorbit despre criza gazelor din UE şi despre cum vom traversa iarna 2022-2023. Ea a spus că unele țări din UE sunt mai dependente de gazul rusesc „fie din cauza poziției lor geografice, fie din cauza deciziilor lor suverane în domeniul energiei”.

Ursula von der Leyen a dat vina pe Rusia pentru situaţia gravă din punct de vedere energetic în care se regăseşte Europa.

A recunoscut că economiile sunt afectate

Trebuie să rămânem uniți, pentru că singurii responsabili pentru această criză energetică sunt la Moscova și nicăieri altundeva„, a argumentat șeful CE, care a adăugat:

„Având în vedere că Rusia a încetat deja parțial sau complet furnizarea de gaze către 12 state membre [UE], trebuie să fim cu toții pregătiți pentru cea mai gravă situație”.

„UE apelează acum la parteneri energetici mai de încredere„, a spus ea, completând: „Am atins deja volume record de livrări de gaze naturale lichefiate din Statele Unite, iar volumele de gaze din Norvegia, țările din Golful Persic, Algeria sau regiunea Mării Caspice și dintr-un număr tot mai mare de țări din întreaga lume sunt în creștere.

Se încălzeşte cu o pompă de căldură geotermală

Ursula von der Leyen folosește pentru încălzirea locuinței iarna o pompă de căldură geotermală instalată de părinții săi în urmă cu aproximativ 30 de ani, însă a evitat să spună ce temperatură are în casă.

Este eficientă din punct de vedere energetic și de lungă durată și oferă temperaturi constante”, a spus președinta Comisiei Europene.

author avatar
Andrei Ștefan