AcasăȘTIRI EXTERNEEa este descendenta Ioanei d'Arc! Apariție spectaculoasă la Orleans, în Franța -...

Ea este descendenta Ioanei d’Arc! Apariție spectaculoasă la Orleans, în Franța – FOTO&VIDEO

ioana d'arcUrmașa Ioanei D'Arc, spectacol impresionant la parada din Orléans - FOTO

Descendenta fratelui Ioanei d’Arc și-a asumat un rol important, duminică, la parada din Orléans, oraș situat în centrul Franței, la aproximativ 200 km de Paris. Clotilde Forgeot d’Arc a îmbrăcat armura de cavaler, și-a pus sabia la brâu și s-a urcat pe un cal alb pentru parada care comemorează recucerirea orașului de la englezi.

Din 1429, locuitorii din Orleans i-au adus un omagiu Ioanei d’Arc. După al Doilea Război Mondial, tinerele fete o întruchipează cu mândrie în timpul ceremoniilor dedicate acesteia. Anul acesta, aleasa a fost tânăra Clotilde. Dar alegerea sa nu este una întâmplătoare. Adolescenta se trage din fratele neînfricatei Ioana d’Arc și îi poartă și numele, potrivit larep.fr.

Fata nu a fost aleasă doar pentru numele ei

Familia Forgeots d’Arc locuiește în Orléans de unsprezece ani. Clotilde a urmărit aproape întotdeauna festivalurile ioanine. În copilărie, ea a fost marcată de paradă și a început să viseze că o întruchipează pe Ioana D’Arc. Aceasta a așteptat cu nerăbdare ziua când va fi suficient de mare pentru a prelua acest rol.

Pentru a fi aleasă, Clotilde trebuia să fie din Orléans sau din orașele învecinate de cel puțin 10 ani, să fie catolică practicantă și să fie implicată în activități de voluntariat.

Duminica aceasta, pe 8 mai, Clotilde Forgeot d’Arc, tânăra care o înfățișează pe Ioana d’Arc pentru cea de-a 593-a ediție a Sărbătorilor Ioanine, nu a parcurs un metru fără să fie aclamată, încurajată și aplaudată în timpul paradei.

author avatar
Andreea Vlad
902 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger