AcasăȘTIRI EXTERNEUriașă vânătoare de diamante, lansată în fundul mării

Uriașă vânătoare de diamante, lansată în fundul mării

Uriașă vânătoare de diamante, lansată în fundul mării

O primă misiune de explorare subacvatică a acoperit deja 800 km în largul imensei insule arctice Groenlanda.

O campanie a fost lansatră pentru identificarea posibilelor zăcăminte subacvatice de diamante în largul Groenlandei, a Institutul Geologic din Danemarca și Groenlanda (GEUS).

Gigantul diamantelor, De Beers

Campania ar urma să fie realizată pentru gigantului diamantelor din Africa de Sud, De Beers, cu sediul la Londra, una dintre cele mai mari companii de minerit și extracție a diamantelor din lume.

Sanna, o navă specializată în explorarea fundului mării, a fost mobilizată la sfârșitul lunii trecute timp de opt zile pentru o misiune preliminară, potrivit unui raport al guvernului groenlandez.  Aceste inspecții cu sonar acustic, menite să culeagă informații pe o suprafață mare, au avut loc într-o zonă de aproape 800 km lungime în largul coastei de vest a imensei insule arctice.

Problemele de mediu care trebuie respectate

Misiunea a avut loc la nord de Nuuk, capitala teritoriului autonom danez. Rezultatele studiului nu sunt încă cunoscute. Prezența diamantelor este deja dovedită pe uscat. De Beers caută să stabilească dacă există și pe fundul mării, unde ar fi migrat după mișcări geologice, scrie 20 Minutes.

De Beers a obținut un permis de explorare a terenurilor în iulie 2019 în vestul Groenlandei , apoi o extensie maritimă în octombrie 2020. Ca și în alte parți în Arctica, bogățiile naturale și minerale ale Groenlandei fac obiectul multor dorințe, chiar dacă puține proiecte au văzut lumina zilei până acum. În prezent, două mine sunt în producție în Groenlanda: una de anortozit, ale cărei zăcăminte conțin titan, iar cealaltă de rubine și safire roz.

Ales în aprilie, guvernul local nu este ostil activităților miniere, dar s-a opus recent unui proiect de exploatare a uraniului în sud. În iulie, a interzis orice explorare petrolieră pentru a proteja mediul. Calota de gheață a Groenlandei se micșorează din cauza încălzirii globale, de trei ori mai rapid în Arctica decât în ​​restul lumii.

 

author avatar
Tudor Borcea
582 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger