AcasăȘTIRI EXTERNEUriașă explozie într-un parc industrial din Germania. „Pericol extrem”, spun autoritățile

Uriașă explozie într-un parc industrial din Germania. „Pericol extrem”, spun autoritățile

Uriașă explozie într-un parc industrial din Germania. „Pericol extrem”, spun autoritățile

O explozie deosebit de violentă, de origine necunoscută a avut loc marți, 27 iulie, la un sit de companii chimice din Leverkusen, în vestul Germaniei, în Renania de Nord-Westfalia. 

Deflagrația a provocat un uriaș nor de fum negru, locuitorii fiind avertizați să țină ușile și ferestrele închise. Cinci persoane sunt date dispărute.

Explozia, care a determinat poliția să închidă mai multe drumuri din jur, a avut loc la ora 9:40, aprinzând un depozit de combustibil.

Compania care operează uzina chimică unde a avut loc explozia, o uzină de incinerare a deșeurilor Bayer AG,  a declarat presei germane că cel puțin două persoane au fost rănite grav , din 16, iar cinci angajați sunt dați dispăruți, scrie Ouest-France.

„Din cauze deocamdată necunoscute, a avut loc o explozie în Chempark Leverkusen”, potrivit unui mesaj postat pe contul de twitter al acestui parc industrial chimic, care este unul dintre cele mai mari din Europa pentru acest sector.

Primăria din Köln a declarat într-un mesaj pe Twitter că pentru moment doar orașul Leverkusen a fost afectat. Potrivit pompierilor din Koln nu exista „în prezent nicio amenințare” după analize inițiale ale poluării aerului.

„Pericol extrem”

Evenimentul a fost clasificat drept „pericol extrem” de aplicația naţională de alertă la catastrofe, Nina.

Poliţia din Koln a transmis pe contul de Twitter că există „pagube importante” şi că mai multe porţiuni de autostradă au fost închise.

O serie de companii precum Bayer, Covestro, Lanxess şi Arlanxeo funcționează în Chempark Leverkusen.

 

 

 

author avatar
Tudor Borcea
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger