AcasăȘTIRI EXTERNEOperațiunea „Grădini”: uriașă captură de canabis în Spania. „Un record mondial” -...

Operațiunea „Grădini”: uriașă captură de canabis în Spania. „Un record mondial” – VIDEO

Uriașă captură de canabis în Spania. „Un record mondial” - VIDEO

Poliția spaniolă a confiscat echivalentul producției a „1,1 milioane” de plante de canabis, „cea mai mare captură de această substanță, nu numai în Spania, ci și la nivel internațional”.

Poliția spaniolă a anunțat sâmbătă că a confiscat 32 de tone de muguri de canabis, „cea mai mare captură internațională a acestei substanțe”, în urma unei anchete care a dus la arestarea a 20 de persoane.

Operațiunea „Grădini”

Această vastă operațiune, denumită „Jardines” („grădini”), a avut loc în ultimele săptămâni în mai multe orașe spaniole, printre care Toledo (centru) și Valencia (est), unde traficanții depozitau cea mai mare parte a mărfurilor, a precizat Guardia Civil.

Ea „s-a încheiat cu confiscarea a 32 de tone de muguri de marijuana”, echivalentul producției a „1,1 milioane” de plante de canabis, ceea ce reprezintă „cea mai mare confiscare a acestei substanțe, nu numai în Spania, ci și la nivel internațional”, a insistat autoritatea spaniolă într-un comunicat.

Potrivit Guardia Civil, mugurii de canabis erau ambalați în vid pentru a fi expediați în diferite regiuni spaniole, dar și în alte țări europene, „în special în Elveția, Olanda, Germania și Belgia”, informează Le Figaro.

În total, douăzeci de persoane cu vârste cuprinse între 20 și 59 de ani – nouă bărbați și unsprezece femei – au fost arestate în timpul operațiunii.

Organizația din care făceau parte „controla întregul proces de producție și distribuție a drogurilor”, a precizat Garda Civilă.

După zeci de ani în care a fost poarta de intrare a hașișului în Europa, Spania a înregistrat în ultimii ani o creștere a plantațiilor de canabis, atrăgând organizații criminale din întreaga Europă.

author avatar
Tudor Borcea