AcasăȘTIRI EXTERNEUriaș zăcământ de gaze descoperit. 10 milioane de metri cubi pe zi...

Uriaș zăcământ de gaze descoperit. 10 milioane de metri cubi pe zi / Actor major pentru aprovizionarea Europei

Uriaș zăcământ de gaze descoperit. 10 milioane de metri cubi pe zi / Actor major pentru aprovizionarea Europei / Foto: printscreen

În contextul în care multe țări caută alternative la gazul rusesc, Algeria tocmai a făcut o descoperire importantă.

Grupul algerian producător de petrol și gaze Sonatrach a anunțat luni descoperirea unui zăcământ de condensat de gaz în câmpul Hassi R’mel din Sahara algeriană.

Între 100 și 340 de miliarde de metri cubi

„Sonatrach anunță astăzi că a pus în evidență un potențial semnificativ în hidrocarburi (…) la nivelul perimetrului de exploatare Hassi R’mel”, a precizat grupul. Rezervele acestui zăcământ sunt estimate la „între 100 și 340 de miliarde de metri cubi de condensat de gaz”.

Gazul condensat este un gaz natural care conține hidrocarburi lichide în suspensie, asemănător cu țițeiul, ceea ce îi sporește considerabil valoarea.

11% din gazul consumat în Europa

„Aceste volume constituie una dintre cele mai mari reevaluări de rezerve din ultimii 20 de ani”, a adăugat grupul petrolier, scrie 20 Minutes. Sonatrach plănuiește să înceapă exploatarea câmpului în noiembrie, care ar trebui să producă 10 milioane de metri cubi pe zi.

Algeria, ale cărei rezerve dovedite de gaze naturale se ridică la aproape 2,4 trilioane de m3 , furnizează aproximativ 11% din gazul consumat în Europa, față de 47% pentru Rusia. Este principalul exportator african de gaze naturale și al șaptelea exportator din lume.

author avatar
Tudor Borcea
150.082 afisari

62 COMENTARII

  1. Serios? Eu știam că toate zăcămintele de gaz conțin acel lichid, adică gazolina, care devine volatil la contactul cu aerul. Uite așa mai află și TB câte ceva.

    • Ceea ce pretinxi a sti este fals. Printre altele, ca sa iti dau de citit exista dry gas. Gazolina ta este i referinta ciudata si curioass

  2. Inmediat vor fi „călăriți” de americani, și profitul nu îl mai vede Algeria! Așa se procedează în „democrația” globalistă!

    • Voiai să spui că nu vindeau algerienii gaz pt că erau sabotați de ruși. Fără monopol rus poate fi și Algeria o economie de piață.

    • 1. Țările nu pot fi „călărite” cu adevărat decât cu forța armelor. Celelalte forme de „călărie” sunt consimțite și pot avea cauze multiple, de la prostie până la corupția oficialilor.
      2. Dacă Algeria nu deține tehnologia pentru extracție se prea poate să facă apel la cei care o au, între care, evident, sunt și americanii dar și rușii.
      3. De ce nu vrea lumea cu rușii, în general, e altă problemă care le macină nervii unora, inclusiv de pe-aici.

    • Algeria este tara musulmana și bogățiile sale sunt proprietate de stat. Este un model socialist.Totul aparține statului. Sonatrach înseamnă ,,societate națională de exploatare prod.chimice,,, Algeria a fost colonie Franceza și acum este dependenta economic de Franța.principalul sau partener comercial. Colaborează cu toate statele lumii.

    • Si vrei sa.i calareasca altcineva? Sau sa nu.i calareasca nimeni? Sa devina un stat puternic in economia mondiala, sa inceapa sa puna conditii, eventual sa inceapa ei sa calareasca pe altii?

      • „Calareala a existat de când lumea,de la Alexandru Magnum și Darius,,regelePersiei,combatanți în celebra Guagamela din anul 327 avanti Cristo și până în prezent. Globalizarea este o formă elegantă prin care cel mai puternic, stabilește regula jocului.

    • Fură americanii din Algeria la fel cum fură din Arabia Saudită, Qatar. Pardon! rușii fură.

        • @Radu & Anonimi
          Oricum din ultimul sondaj reiese că românii nu-l prea iubesc pe Secretarul General al Planetei Jalenski și nici nu vor să intre în război de partea ukrainenilor…. crăpați de ciuda globaliștilor

      • Băi tradatorule, când te numești România, trebuie să-ți aduci aminte și de Bucovina de nord și de învățământul în limba română și celelalte atrocități făcute de Ucraina României,nu să te gândești la profitul făcut cu țigările de la ei. Știu o să-mi zici putinist. Nu sunt nici pe departe îi urăsc pe ruși, dar nici pe ucrainieni nu pot sa-i ridic în slăvi, pentru ce au făcut României. Deci în consecință sunt român nu tradator de țară.

        • Nici romanii nu sunt mai cu moț, citește despre masacrul de la odessa și ai sa înțelegi de ce nu ne suporta nici ei pe noi. Din păcate nici armata noastră nu a fost usa de biserica!

        • Rezonez 100%…și sunt printre cei care îi urăsc pe ruși din tot sufletul,fie că erau țariști sau mai ales orci bolșevice! Ucrainenii ne-au făcut multe mizerii…ok,trebuie să -i ajutam pe cât posibil,dar să ne concentrăm pe problemele reale pe care le au românii de rând,mințiți,batjocoriți și furați de o clasă politică ticăloasă și vândută!

  3. La atât se pricep și rușii, că doar nu din mama Rusie, care e infimă față de actuala federație, extrag ei gazul și petrolul cu care șantajează acum Europa.

  4. Vă repeziți ca musca la căcat, habar n-aveți despre ce e vorba, dar toți sunteți experți în orice, comentați orice si pălăvrăgiți multe si prost.

  5. Dar despre energiile curate, cea solară,eoliană, etc.,nu mai vorbește nimeni?În schimb toată lumea se plânge că e prea mult soare, prea multă secetă.Unde sunt panourile solare?

  6. „Calareala a existat de când lumea,de la Alexandru Magnum și Darius,,regelePersiei,combatanți în celebra Guagamela din anul 327 avanti Cristo și până în prezent. Globalizarea este o formă elegantă prin care cel mai puternic, stabilește regula jocului.

  7. Unde este aurul dus in ani 90 de către guvernanții români? Multe favoruri pentru ukainieni in defavoarea salariaților români. Pe cine ne a ajutat vreodata?

  8. Pe national.ro, majoritatea sunt cititori hauristi, putinisti, comuniști, anti progres, anti democratici.
    „Călăritul de americani” e o propaganda comunisto putinista, e veche, falsa și plictisitoare.

  9. Nici noi nu avem tehnologie sa extragem petrolul din marea neagră ne ajuta tehnologia americană.

  10. Algeria are contracte semnate pentru livrare gaze pe termen lung cu Italia, Germania, Spania, Grecia. Au conducător cu sânge în c***e își administrează singuri resursele , sunt mai deștepți decât noi in acest sens, tocmai ce le-au închis robinetul celor din Spania pentru că au aflat că spaniolii joacă dublu…și cu ei și cu Maroc.
    Iar Algeria are conflict deschis cu Maroc, deci algerieni au sânge în c***
    Le -au arătat cartonașul roșu celor care vor să -ti fraierească…Noi nu suntem în stare de asta.

  11. Nu susțin pe ucraineni, sunt frații rușilor.In 1992 au luptat împotriva noastră RM, și rușii au avut drum verde prin Ucraina spre RM.Ne-au ajutat frații Români,cu muniție și alimentare.Sunt veteran de la război din Transnistria, și știu prin ce dezastru am trecut.

  12. Prostu nu e prost destul daca nu e si fudul. Toti moldoveni sunt de partea rușilor dar vin in romania sa isi faca actele sa pata iesi in europa.Au invatat o istorie impuse de comuniști și ei pe aia o susțin.Au uitat si bătrâni cat au fost de asupriti de rusi si continua sa creada ca pot fi liberi de ocupatia rusească ar trebui sa citească istoria mai in profunzimea ei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger