AcasăȘTIRI EXTERNEUriaș incendiu în Franța, mii de hectare ard. Emmanuel Macron vine la...

Uriaș incendiu în Franța, mii de hectare ard. Emmanuel Macron vine la locul sinistrului

Uriaș incendiu în Franța, mii de hectare ard. Emmanuel Macron vine la locul sinistrului

În timp ce se confruntă cu condiții meteorologice „foarte nefavorabile”, 700 de pompieri luptă de două zile împotriva unui incendiu major care a izbucnit în apropierea satului Gonfaron, la aproximativ 50 m distanță la vest de Saint-Tropez. Emmanuel Macron este așteptat la fața locului.

Peste 700 de pompieri acționează în departamentul Var, în sudul Franței pentru a lupta împotriva unui masiv incendiu care s-a dezlănțuit în masivul Maures (Alpii provensali) și care a acoperit deja 5.000 de hectare, în timpul nopții de luni spre marți, distrugând 100 de case, fără a face victime.

„O viteză fulgerătoare de propagare”

Incendiul, care a izbucnit luni în nord-estul orașului Toulon, este alimentat de mistral. În plus față de mijloacele de la sol, pompierii sunt ajutați cu avioane pentru stingerea incendiilor și elicoptere.

„Incendiul nu este încă sub control. Este foarte virulent, pompierii încă luptă” a explicat pentru France Bleu Provence comandantul pompierilor din Var, Delphine Vienco, care evocă „o viteză fulgerătoare de propagare”.

Mii de persoane evacuate

Câteva mii de persoane au fost evacuate preventiv într-o duzină de campinguri, în timp ce campingul Charlemagne din comuna Grimaud a ars.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, care va merge la Gonfaron pentru a urmări evoluția acestui „incendiu masiv de pădure” , a indicat că „urmărește cu atenție situația”. „Tot sprijinul meu pentru cei 650 de pompieri s-au mobilizat aseară pentru a proteja locuitorii”, a adăugat el. Președintele Franței, Emmanuel Macron, va veni la Gonfaron în cursul după-amiezii, a anunțat Palatul Elysee.

Temperaturi de 39 de grade

Încă alimentat de un mistral violent la căderea nopții, luni, când avioanele și elicopterele au trebuit să oprească misiunile, acest incendiu este unul dintre cele mai mari care au lovit regiunea în această vară, scrie Ouest-France.

Mistralul care a sosit în Provence luni a alimentat alte câteva incendii în timpul zilei, în special la porțile Marsiliei, la intrarea în Parcul Național Calanques sau din nou în Var, spre peninsula Giens. Cu toate acestea, aceste două incendii au fost controlate.

Vremea foarte caldă și vântul au provocat mai multe incendii foarte grave în această vară în jurul Mediteranei, în Grecia, Turcia și mai recent în Kabilia, în Algeria și în Maroc.

Departamentul Var a fost plasat sub alertă de caniculă de Météo France. Temperaturile au atins luni 39° C.

author avatar
Tudor Borcea
318 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger